När Människor kommer resa till Mars?

Forskare har varit att analysera möjligheten till en resa till Mars på ett seriöst sätt åtminstone sedan 1952, då Wernher von Braun publicerade sin inflytelserika bok Das Marsprojekt . Sedan dess har flera mycket framgångsrika skytteln och uppdrag rover, så att Mars Reconnaissance och en mycket bättre förståelse för förhållandena där, och bereda väg för en eventuell bemannade uppdrag. Samtidigt har framgången på sonden uppdrag lett vissa forskare att ifrågasätta det kloka i en farlig och dyr bemannade uppdrag. I varje fall finns för närvarande inga fasta planer på en bemannad Mars uppdrag inom överskådlig framtid, även om USA: s vision för utforskning av rymden nämns möjligheten att resa till Mars efter 2020. I denna artikel kommer vi titta på några av de frågor som måste lösas innan resa till Mars är möjligt.

Mars avstånd från jorden varierar från 36 miljoner miles till över 250 miljoner miles, det största avstånd variation jorden har någon planet. Det genomsnittliga avståndet är cirka 140 miljoner miles, 1. 5 gånger längre än avståndet mellan jorden och solen. Ungefär varje år, kommer nära jorden relativt till Mars, cirka 50 miljoner miles. Som jämförelse är avståndet från jorden till månen bara omkring 236. 000 miles (380. 000 km), över 200 gånger kortare. Om resan från jorden till månen tar cirka tre dagar, sedan en rymdfarkost liknande hastighet resa till Mars skulle det krävas minst 600 dagar (1,6 år). Denna transitering är cirka typisk för rymdsonder inleddes till Mars hittills.

Utgifterna under tre år med en liten besättning-sannolikt består av endast tre eller fyra personer i en trång rymdfarkost-kan tänja på gränserna för människans psykologiska tolerans. Detta överskrider isolering av kärn sub besättningar, som får tillbringa månader under vatten i trånga håll, men inte år. För att göra situationen drägligare skulle astronauterna måste förses med någon form av underhållning för att göra resan utan att döda varandra. Tillgång till Internet är en möjlighet (även om det skulle vara betydande eftersläpning på grund av långa avstånd), och virtuell verklighet program är en annan. Att resa till Mars realistiskt, måste detta problem lösas.

Ett annat stort problem för resa till Mars är graden av exponering för kosmisk strålning under så lång uppdrag. Tyder dock på några skadliga effekter på hälsan år eller, längre vistelser på rymdstationer i låg omloppsbana kring jorden detta kanske inte är så stor att ett problem som först trodde. Eftersom resan är så lång, bemannade någon Mars uppdrag skulle kräva en betydande mängd ombord mat och vatten, och ett effektivt sätt att återvinna vatten efter det går igenom kroppen. Annars skulle nyttolast av farkosten oöverkomligt stora. En Mars farkoster skulle inte bara behöver släpa längs dess passagerare, deras utrustning, mat, syre och vatten, men det bränsle som krävs för att starta från Mars och skynda tillbaka mot jorden på återresan. Detta leder till oanade vikt krav, långt utöver något än försökte i rymduppdrag.

Om alla de tekniska utmaningarna kan lösas, kommer människor så småningom besöka Mars. Använda atomdrivna rymdfarkoster skulle vara ett förhållningssätt till utmaningen för framdrivning och minimera nyttolast vikt. Däremot kan det ta ett tag innan astronauterna reser till Mars-en antydan föreslog en dag 2037.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.