Hur fungerar känsel Work?

Touch är faktiskt ett hugg påse olika kroppsliga sinnen, inklusive förnimmelser av temperatur, tryck och smärta, kinestetiska sinnen som ger oss en uppfattning om vår kropp i rymden (proprioception), och visceralt sinnen såsom ont i magen eller illamående .

Touch uppgifter bearbetas i postcentral gyrus, ungefär motsvarande högst upp i mitten område i hjärnan. Den postcentral gyrus, eller delar av den, ofta kallade primära somatosensoriska cortex. Detta område blir mer direkta sinnesintryck information än någon annan i hjärnan.

Touch är en av de mest primitiva och universella av sensoriska apparater i riket i livet, vid sidan av lukt. Nästan alla djur använder beröring för att navigera komplexa miljöer, bedöma deras närmiljö och upptäcka förekomst av föda.

Hos människa är mycket av det somatosensoriska cortex för förädling av beröring signaler från händer och ansikte-ca 90%. Vår touch sinnen i dessa "sensory hot spots" är motsvarande känslig och hög upplösning. En palm kan detektera närvaron av en vikt på bara väger en bråkdel av ett gram. Glabrous, det vill säga, hårlös hud, innehåller de finaste receptorer. Called mekanoreceptorer dessa översätta fysiskt våld till nervimpulser. De fyra största mekanoreceptorer i hårlös hud områden Pacinian blodkroppar, Meissner's blodkroppar, Merkels skivor och Ruffini blodkroppar.

Olika mekanoreceptorer är specialiserade för att upptäcka olika beröring förnimmelser, och kan hittas på en mängd olika djup i huden. Vissa mekanoreceptorer, såsom Pacinian copulscule, som känner djup tryck beröring och vibrationer hög frekvens, är så stora som 1 mm. Meissner's blodkroppar, som ansvarar för lätt beröring, är ungefär 20 gånger mindre, och ligger mycket närmare ytan av huden.

Fri nervändar, den vanligaste typen av hud-receptorn, är cell-storlek, och göra det mesta av arbetet i somatosensoriska systemet. Metoden att använda en fri nervänden för beröring mottagning är mycket gammal evolutionärt-den grundläggande principen har inte förändrats sedan den mest primitiva flercelliga livet uppstod omkring 600 miljoner år sedan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.