Hur fungerar Sense of Sight Work?

erfarenhet av syn börjar när fotoner från världen slå på objektivet i våra ögon, och få fokuseras på ett litet plåster på photoreceptive celler på en del av ögat kallas näthinnan. Dessa celler finns i två typer-stavar och koner. Kottar är för färg upptäckt, fungerar bra i starkt ljus, och stavar är känsligare men också Colorblind. Människor har cirka 125 miljoner stav celler och 6 miljoner kon celler. Vissa arter har många fler stavar, särskilt anpassade till liv på natten. Vissa ugglor har mörkerseende 100 gånger mer akut än att synen vi är vana vid.

Stavar och kottar utföra en funktion som kallas ljusöverledningen, vilket helt enkelt betyder omvandling av inkommande ljus till elektriska signaler som skickas till hjärnan, vilket gör syn möjligt. Alla dessa celler innehåller photoreceptive proteiner med olika pigment molekyler. I stavar Dessa kallas rhodopsin. I kottar, kan olika pigment hittas, så att ögat att skilja mellan olika färger. När ljuset i samband med pigment konsekvenser, ljusmätare cell sänder den en signal ner optisk fiber, annars går det inte. Ljusmätare celler och förmåga syn är mycket gamla evolutionära innovationer, som går tillbaka till den kambriska perioden mer än 540 miljoner år sedan. Det finns två anmärkningsvärda strukturella egenskaper i den mänskliga näthinnan. Den första är fovea, ett mycket komprimerat område ljusmätare celler som ligger i mitten av näthinnan. Den celltäthet här är flera gånger större än i periferin, förklara varför när man tittar direkt på något är det mycket tydligare än att titta på det genom ett hörn i vårt öga.

foveas är också ansvarig för beteendemässiga anpassningar för att provocera oss att snabbt vända våra huvuden och stirra på någonting om det startles oss. Om fovea inte existerar och ljusmätare densitet var enhetlig över ytan av näthinnan, skulle vi inte behöva göra detta-vi vill bara behöver vända huvudet en aning så att händelsen minst föll inom vårt synfält . Det foveal område är en relativt liten del av synfältet, cirka 10 grader bred. Den andra anmärkningsvärda strukturella kännetecken i näthinnan är vår blind fläck. Det är där optisk fiber Ansluter upp till baksidan av näthinnan att få visuell information, något som utesluter förekomsten av fotoreceptorer i en liten plats. Våra hjärnor fyller automatiskt i våra blinda fläckar för oss, men olika visuella övningar kan bevisa att den finns där.

När ljus omvandlas till elektriska impulser och sände ner optisk fiber, går hela vägen till baksidan av hjärnan (efter att ha gjort några mellanlandningar), där den visuella cortex är placerad. I den visuella cortex, isolerar en hierarki av detektor celler användbara regelbundenheter i den visuella data och kasta överflödig information. Ett lager av celler upptäcker saker som linjer och kurvor.

En högre upp lager skulle upptäcka regelbundenheter liknande rörelse och 3D-former. Det högsta skiktet är där gestalts -övergripande symboler-förekommer, ansvarig för den medvetna erfarenhet av syn under normala förhållanden. Den visuella cortex är bland de bästa förstått av alla områden i hjärnan, med en omfattande neurovetenskap litteratur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.