Hur fungerar Geothermal Drilling Work?

Geotermisk borrning är en process där värmen tas från jorden och används på ett produktivt sätt för energibehov. Värmen kan användas direkt för vissa behov som uppvärmning, men det verkliga värdet för massmarknaden kommer från värme förmåga att omräkningen till andra former. Elkraftsystem är en av de vanligaste orsakerna till geotermisk borrning i industriell skala.

geotermisk energi är en av de stora outnyttjade resurser på många platser runt jorden. Fysik lär att en stor del av universums energi är i form av värme och att människor har vanligtvis inte ett bra sätt utnyttja den värme som de har. Även i energiomvandling av andra former, är orsaken till förlusten av effektivitet värme från den omvandling som används aldrig för något praktiskt syfte.

Jordvärme borrning försöker ändra på detta. Genom att borra hål djupt ner i jordskorpan, särskilt i vissa regioner i världen, såsom Pacific Rim, finns möjligheten att få tillgång till stora lager av energi. Geotermisk borrning kan vara en viktig process som dessa brunnar kan gå ner tre miles (5 km) eller mer, beroende på var i världen de finns. Medan det finns värme tillgängligt i alla delar av världen, skulle vissa ställen måste gräva mycket djupare än så, att få jordvärme svårt. Därmed skulle kostnaderna för geotermisk borrning i de områden som skulle överstiga nyttan. När den väl har borrats, finns det ett nästan outtömligt förråd av energi. Ytterligare nytta geotermisk borrning är att värmen stiger, vilket innebär att det finns mycket lite i vägen för mekanisering som behövs för att föra in energin till ytan, när rutten har skapats. Däremot processen inte bara avsluta med geotermisk borrning. Det måste ändå omvandlas till användbar energi. I vissa fall är energiomvandling inte behövs. Detta är oftast ses när energin för uppvärmning. Detta är dock en helt annan situation helt från kommersiella geotermisk borrning. I detta fall behöver den geotermiska väl inte gå alls lika djupt. Bara några meter under marken, förblir jorden nästan en konstant temperatur på mellan 50 och 60 grader Celsius (10 till 15. 5 grader Celsius) i nästan alla orter. Därför luften bara behöver värmas upp cirka 10 grader mer att göra det bekvämt.

Om konvertering behövs, är detta vanligtvis uppnås genom att producera ånga. Vissa brunnar gör redan detta naturligtvis ytterligare förenkla processen. I andra fall är ånga skapas med hjälp av värme finns. Att ånga roterar sedan turbiner som producerar el. När borrat, geotermisk brunnar ger en mycket ren energikälla ogiltigt av förorenande ämnen eller gaser växthus. Som användning anteckning, kan geotermisk ibland skrivas som två ord: jordvärme .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.