Hur är Magnet halt som mätts?

En magnet är de föremål som producerar sitt eget magnetfält. Magneten styrka dessa objekt kan variera från omärkligt svaga områden otroligt starka fält, beroende på ett antal egenskaper. Magneter kan kategoriseras i två distinkta grupper: permanentmagneter och elektromagneter, och icke-magneter kan definieras som antingen ferromagnetiska, paramagnetiska eller diamagnetic. Magnetiska material som järn är starkt attraherad av magneter, paramagnetiska material som aluminium är endast obetydligt attraherad av magneter, och diamagnetic material som kol är svagt stöts bort av magneter.

Permanentmagneter är de objekt som är magnetiserad och kommer att förbli magnetiserade evigt. Man kan göra en permanent magnet genom att ta ett hårt ferromagnetiska ämne, liksom hårt järn, naturlig magnet, kobolt, och ett antal sällsynta jordartsmetaller, och magnetisering det starkt. Soft ferromagnetiska ämnen kan få en tillfällig magnetfält, men de tenderar att förlora det ganska snabbt. Elektromagneter, å andra sidan, består av rullar av tråd som erhåller ett magnetfält när el springa igenom den, men förlorar den omedelbart när el upphör. Du kan mäta antingen den totala magnetiska styrkan hos ett material, kallas dess magnetiska moment, eller dess lokala styrkan, kallad endast dess magnetisering. Den magnetiska moment kan beräknas för ett ämne beroende på om det innehåller en naturlig magnetism eller en magnetism som orsakats av en elektrisk ström. Om magnetism är inneboende, kan storleken på varje elementär partikel i materialet mätas och nätet ögonblick kan fastställas. Orsakade av en elektrisk ström, måste man spåra magnetism av elektronerna flödar genom objektet.

Magnet styrka är i allmänhet heter på kommersiella magneter som en behandling som ges i fråga om Gauss rating. Det finns två huvudtyper av magnetometer, en som tittar på netto magnetism hos ett objekt, som kallas skalär apparater, och ett annat som kan spåra smittbärare av magnetism, som ger styrkan i ett magnetfält i en viss riktning, så kallade vektor-enheter . Olika magnetometrar arbetar på olika sätt. Gemensamma vektor magnetometrar omfatta supraledande kvantsystem störningar, atom livegna, och fluxgates. Gemensamma skalär utrustningar omfattar Hall effect magnetometrar, proton precessionen magnetometrar och roterande spole magnetometrar. Det är viktigt att notera att ofta Gauss betyg ges för en magnet inte stämmer överens yta magnetism på objektet. I allmänhet kommer magnet styrka som beräknas på en kommersiell magnet avspegla de viktigaste styrkan på magneten, som skulle vara betydligt starkare än den yta styrka, och kommer att släppa ut när du kommer undan. Till exempel, en magnet som kan mäta 3. 000 Gauss strax utanför yta magnet skulle mäta 2500 Gauss som du gick bort från magneten även en liten bit. Av denna anledning, vissa tillverkare erbjuder alternativa mått på magnet styrka att bidra till att ge människor en bättre uppfattning vad de får.

Under de senaste åren, så sällsynta jordartsmetaller magneter har blivit populära för hemmabruk, har magnet styrka börjat helt enkelt ges i form av drag styrka, med hänvisning till hur stor betydelse som den magnet kan dra, mätt som ett Pull-Tester. Det bör också noteras att magnet styrka kan påverkas av många, inklusive el, värme, och i vissa fall luftfuktighet. Magnet styrka faller också bort exponentiellt när du längre bort från ytan, så en magnet mycket stark ända fram mot det kommer inte att dra när du tar dig en bit bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.