Är enäggstvillingar identiska Verkligen?

Eftersom enäggstvillingar är relativt sällsynta, attrahera de ofta en stor nyfikenhet. Man uppskattar att det finns bara 10 miljoner identiska tvillingar i världen, vilket betyder ungefär 1 av 80 födslar är resultatet av en tvilling graviditet.

Enäggstvillingar, även känd som enäggstvillingar, föds när en Moderns enda befruktat ägg är delad i två delar efter befruktningen. Eftersom enäggstvillingar bildas från samma zygot, är deras DNA nästan omöjliga att särskilja. Även enäggstvillingar har samma grundläggande arvsmassa, är det dock intressant att notera att de inte har identiska fingeravtryck.

Nyligen har forskare visat att det förekom "semi-identisk" tvillingar. Dessa tvillingar föds när ett ägg befruktas av två spermier innan delas upp i två delar. Detta resulterar i tvillingar som har identiska gener från sin mor, men olika gener från sin fars sida. Dock är denna form av dubbla graviditet ganska ovanligt.

Trots att enäggstvillingar har många likheter, finns subtila skillnader. Till exempel många par av enäggstvillingar har olika vikter eller höjder. Detta kan inträffa till följd av kosten skillnader, allvarlig sjukdom, eller en annan anslutning till moderkakan medan tvillingarna var kvar i livmodern.

Enäggstvillingar har också personlighet skillnader. Tvillingar kan ha olika hobbies och intressen. En tvilling kan vara mer utåtriktad, medan den andra är tyst och blyg. Faktum är att vissa forskare tror att identiska tvillingar kommer att fatta om stereotypa egenskaper födelseordning samband med första födda och yngsta barnen-trots att tvillingarna är vanligtvis föds bara minuters mellanrum.

Föräldrar till enäggstvillingar bidrar ofta till personligheten skillnader i sina barn. Även om det en gång var populärt att klä enäggstvillingar i matchande kläder och behandla dem som en del av ett par, många föräldrar har föresatt sig att hjälpa barnen att utveckla starka individuella identiteter. De uppmuntrar sina tvillingar för att utveckla ett starkt band, men fira de egenskaper som gör varje barn unika.

Om skillnaderna mellan identiska tvillingar är svåra att förstå, tänka tvillingar som två kakor choklad chip göras från samma recept. Även om samma grundläggande ingredienser till degen, är det omöjligt att skapa två nästan identiska cookies. Subtila skillnader i storlek, färg och struktur är helt enkelt oundvikliga eftersom en cookie ställning i ugnen avgör hur jämnt det är bakat. På detta sätt både natur och vårda bidra till de skillnader vi ser i enäggstvillingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.