Vilken var den största Luftskepp som någonsin gjorts?

största luftskepp någonsin gjorde var LZ 124 Hindenburg , en tysk passagerare luftskepp byggt 1936 för transatlantiska flygningar. Den Hindenburg gick ner i lågor under en av de mest spektakulära och väl publicerat transitering olyckor i modern tid, bara 14 månader efter att den byggdes, maj 1937. Kraschen i Hindenburg markerade slutet på den så kallade "Age of Luftskepp. "

Under sin drifttid, Hindenburg korsade Atlanten 35 gånger, däribland sju tur-och returresor till Rio de Janeiro och tio tur-och returresor till New York. Den sista resan, från Tyskland till New York, slutade i katastrof som världens största luftskepp försökte lägga till i New Jersey. Även om Hindenburg var den största luftskeppet av sin tid, kunde man snart att utmanas av en ny generation av last luftskepp. Det största luftskepp någonsin har gjorts i både längd och volym, Hindenburg hade en längd av 245 m (804 fot), en bredd på 41 meter (135 fot), och en volym av 200. 000 kubikmeter, eller 7 miljoner kubikfot. Den bestod av 17 gas celler uppdelade i bomull överdragna med ett ogenomträngligt material som fungerade som en säl. Den Hindenberg var fylld med brandfarlig vätgas, vilket sannolikt bidrog till branden som förstörde det. Totalt hade världens största luftskepp ett lyft på 1,1 meganewtons, eller 247,100 pounds, som var dess ungefärliga vikt. Båten kan bära 90 passagerare och besättning och hade en maxhastighet på 135 km /t (80 mph), vilket gjort det möjligt att i tre dagar, ett rekord vid den tidpunkten över Atlanten.

Innan , hade luftskepp byggts för drygt två århundraden, sedan 1784 den franska Montgolfier brothers byggt en varmluftsballong och blev den första bekräftade luftskeppet passagerare. Det var inte förrän 1853 som den första full-storlek (44 m) luftskepp byggdes, som så småningom (1900) ledde till starten av "invigdes guldålder Luftskepp," genom byggandet av Zeppelin, som var den första av zeppelinare, den mest framgångsrika grupp luftskepp i historien. Eftersom tyngre var än luft flygning inte uppfanns förrän 1903, och dess användning för stora mängder av passagerarna var opraktiskt fram till utvecklingen av kommersiella jetmotorer i början av 1950-talet luftskepp världens ledare för att transportera passagerare genom luften, tills deras popularitet avtog efter Hindenburg katastrofen 1937.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.