Vilken funktion av kolhydrater?

Det är mycket prat om kolhydrater nuförtiden. Vissa dieter kallar för intag av ett stort antal av kolhydrater, Whiles andra rekommenderar endast en blygsam daglig konsumtion av kolhydrater. Även om olika sätt att konsumera kolhydrater rekommenderas alla överens om att den huvudsakliga funktionen av kolhydrater är att förse kroppen med material som kan omvandlas till energi.

kolhydratkonsumtion är något som alla gör dagligen. Medan carb är inte det enda sättet att ge bränsle för att producera energi i kroppen, är det ofta anses vara en av de mest effektiva. Funktionen av kolhydrater i kroppen är sådan att de kommer att tillverka både sackaros och glukos som kroppen i sin tur kan absorbera och omvandla till energi med relativt liten ansträngning.

Med tiden har undersökningar i form och funktion av kolhydrater lett till många hälsa entusiaster dela carbs i två olika läger. Enkla kolhydrater är de kolhydrater lastade livsmedel som kan brytas ned i systemet snabbt. Ibland kallad dåliga kolhydrater, med enkla kolhydrater tenderar att ge mindre i vägen för viktiga vitaminer och näringsämnen än andra livsmedel. Ofta är enkla kolhydrater som erhålls från livsmedel som är raffinerad och förpackas, till exempel socker, honung, mjölk och fruktjuicer. Som en jämförelse kommer komplexa kolhydrater tar längre tid för kroppen att omvandla till sackaros eller glukos, och kommer att vara rik på vitaminer och näringsämnen. Kallas bra kolhydrater, funktionen av kolhydrater som hör till denna kategori är att ge en stadig avger energi i kroppen samtidigt som det skapas mer av vad var och en av oss behöver från vår dagliga kost. Kolhydrater i denna kategori tenderar att vara mycket låg i bearbetade socker och andra tillsatser. Färska och frysta grönsaker, havregryn, olika typer av grönsaker, mörkt bröd och pasta brukar ses som ett lysande exempel på komplexa kolhydrater.

Människor som är i prediabetic skick eller som kan hantera diabetes med kost är ofta rådde fokusera kolhydratkonsumtion på komplexa kolhydrater och utelämna enkla kolhydrater från den dagliga maten planen. Eftersom funktionen av kolhydrater som anses vara komplexa, en liten mängd ger välbehövliga näringsämnen med en relativt liten mängd sackaros och glukos för kroppen att behöva assimilera.

Även inom denna rekommendation, kan det vara klokt för vissa diabetiker att undvika daglig konsumtion av vissa komplexa kolhydrater. Äta mindre bröd, pasta och grönsaker stärkelserika samtidigt öka intaget av färska grönsaker hjälper ibland att hålla blodsockernivåerna närmare till normala värden samtidigt som man tillhandahåller massor av energi att producera material för kroppen att arbeta med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.