Vilka var de största Dinosaurs Ever?

många årtionden, kung bland de kända största dinosaurierna var Brachiosaurus , en stor sauropod. Denna dinosaurie nådde höjder på 15 meter (48 fot) och kan vara så lång som 28 meter (92 fot). Den vägde ca 50 ton. Baserat på dess enorma storlek, det förmodligen inte ha några rovdjur. Brachiosaurus är inte längre den största kända dinosaurien, men det är bland de största dinosaurier känd från ett komplett skelett. Till skillnad från många andra sauropoder, Brachiosaurus hade en giraff-liknande build som skulle låta det komma bladen av de högsta träden. Liksom andra sauropoder, Brachiosaurus har en tunnformad buk, rak lemmar, och var växtätare. Det skulle ha höjde sig över de största dinosaurierna som underprissättning, såsom theropoder som T. Rex . Hur lång tid det tog för en Brachiosaurus att växa till full storlek skulle variera beroende på om det var varmt eller kallblodiga-om det var varmblodiga, skulle det ha tagit ungefär 10 år att växa till full storlek, och om kallblodiga, 100 år. Många forskare tror att dinosaurier var någonstans mellan fullblods varm och kall-djur av idag, med en förhöjd ämnesomsättning för en reptil men långsam jämfört med däggdjur. Växa till vuxen ålder, skulle dinosaurie behövt konsumera cirka 182 kg (400 lbs) på mat per dag. De största dinosaurierna nytta av sitt omfång, vilket skulle ha varit effektivt på att behålla värmen samt hålla djurets ämnesomsättning förhöjda.

Tro det eller ej, det fanns andra sauropoder större än Brachiosaurus . Ett släkte, Giraffatitan , är ett par meter längre än Brachiosaurus , som det var nära förbundet. Andra "brachiosaurids" tycks ha varit större eller tyngre än Brachiosaurus , inklusive Argentinosaurus och Supersaurus . En brachiosaurid, Sauroposeidon , betyder vars namn "jordbävning ödla-gud" var lika lång som 17 meter (56 fot), vilket gör det den längsta och en av de största kända dinosaurierna. Sauroposeidon vägde troligen så mycket som 60 ton, 20% mer än Brachiosaurus .

En dinosaurie, Bruhathkayosaurus , betyder vars namn "enorma arbetsföra ödla, är" tros vara den tyngsta dinosaurie som någonsin levat. Det är kontroversiellt, men eftersom det fortfarande är fragmentariska och man inte riktigt har beskrivits. Om de ursprungliga beräkningarna är korrekta, vägde arter så mycket som 175-220 ton. Det kunde ha varit ännu tyngre än blåvalen, som väger 180 ton. Denna stora arbetsför dinosaurier är inte den största (även om det var enormt), men troligen är den tyngsta, på grund av sin feta kropp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.