Vilka är de stora grupperna av däggdjur?

Det finns tre stora grupper som lever av däggdjur: moderkakan däggdjur, kloakdjuren och pungdjuren. En fjärde grupp, multituberculates det är nu utdöda. Av de tre levande grupper, är den i särklass största, och placenta däggdjuren förmodligen den mest kända, trots allt, du är en moderkakan däggdjur, och om du äger däggdjur husdjur, är chansen mycket stor att de är moderkakan däggdjur samt . Dessa grupper av däggdjur är vad som kallas infraclasses taxonomiskt, vilket innebär att de rangordnas lägre klass och underklass, men framför ordning.

Oavsett vad Ordning ett däggdjur är, delar det ett antal drag med andra däggdjur. Alla däggdjur har en neocortex, en region i hjärnan som är unikt för däggdjuren, och de har även tre mellanörat ben och en enda käkbenet. Däggdjur besitter också svettkörtlar, och de kan producera mjölk med hjälp av specialiserade körtlar. Däggdjur besitter också hår, och speciellt konstruerade skallar som kontakt med sina Nackkotorna samtidigt skydda dem. Både moderkakan däggdjur och pungdjur är den underklass Theria, som omfattar däggdjur som föder alltså levande ungar. Placental däggdjur är mer korrekt klassificerade som tillhör Ordning Eutheria, men många använder "moderkakan" för att beskriva ett däggdjur i denna Ordning med hänvisning till dess definiera funktionen. Alla placental däggdjur använda en moderkaka under dräktigheten. Några exempel på moderkakan däggdjur än människor och husdjur har bland annat fladdermöss, getter, sengångare, och delfiner.

Marsupials, å andra sidan, använd inte en moderkaka. I stället utvecklar de en liten gulesäcken som ger näring åt unga pungdjur för en kort tid innan den är född i en mycket outvecklat tillstånd. I detta skede genomsöker ungt djur i moderns pung för att få näring och för att vidareutveckla. Pungdjur ibland som pouched däggdjur, en hänvisning till deras intressant metod för utveckling. Några välkända pungdjur inkluderar opossum, kängurur och koalas.

Det kloakdjuren är ganska unikt, och det finns bara sex arter som lever i dag. De återges med ägg, snarare än genom att föda levande ungar, och de har ett antal andra intressanta fysiologiska egenskaper som särskiljer dem från andra medlemmar i klassen däggdjur. Näbbdjuret är ett välkänt exempel på en Kloakdjur, tidiga rapporter näbbdjuret var så otroligt att européerna att de trodde att djuret var en bluff!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.