Vilka är de olika typerna av Etching?

Enligt den engelska definitionen, etsning hänvisar till processen att ta fram en utskrift mönster med graverade ytor av metall. I grunden handlar det om användning av starka syror eller etsande skära i metallytan och skapa ett konstverk i koppartryck. Olika typer av etsning inkluderar hård mark, mjuk mark, Aquatint, lättnad etsning och giftfria. I modern tillverkning, är olika typer av etsning används, inklusive kemiska, plasma, kretskort och glas. De tillämpas i branscher såsom halvledare och mikro-tillverkning. Trots den traditionella etsning metoder är fortfarande den vanligaste och mest använda. Det finns gott om bevis för traditionella etsning i olika historiska föremål som Armors, koppar och tallrikar. Det finns ett antal olika metoder som kan användas för tradition etsning. I hård mark etsning, en syrafast beläggning, en så kallad mark, tillämpas på en metallplatta av koppar, zink, eller stål. Konstnären skapar märken på marken med en etsning nål, som medför exponering av metall. För svullnad linjer, är en échoppe eller särskild svullnad nål används. Plattan sedan doppas i syra för att skapa en "bitande" effekt på den exponerade metall, vilket gör linjer på plattan.

Rester av marken suddas ut, och tryckfärg på plåten. Bläcket sjunker i linjerna på plattan, resten av den är rengjord. Ett pappersark som täcker metallplattan passerade ett högt tryck tryckpress. Som en följd av detta bläck överförs till papper och en utskrift görs. Beroende på vilken typ av metall och används syra, etsning olika tecken kan skapas. Som namnet antyder använder mjuk mark etsning en speciell mjuk mark som innehåller en tredjedel fett. Detta är den största skillnaden mellan hårda mark och mjuk mark etsning. För att producera en bild, ett papper som placeras på en metallplatta som har varit belagd med den mjuka marken. Konstnären drar en bild med en penna på papperet, vilket gör att marken för att hålla sig till papper och lämnar metallen exponeras. I Aquatint etsning, är bara koppar eller zink plåt används. En tonal effekt är skapad med pulveriserat harts eller emalj sprayfärg i marken. Resten av processen är liknande den i hård mark etsning. Goya, den berömda spanska målare och grafiker, som används Aquatint i sina verk.

skillnad hård mark etsning, där konstruktionen är utsatt för surt och indränkta med färg för att producera en utskrift i relief etsning bakgrunden områden exponeras för syra. Denna metod användes av William Blake, den engelske poeten. På senare tid används det för färgutskrifter, med olika nivåer indränkta med färg för olika färger.

Användningen av giftiga ämnen i etsning har väckt viss oro för hälsan. När det gäller hård mark etsning, har Akrylpolymerer ersatt mer giftiga ämnen som användes en gång. För aquatint etsningen Akrylpolymerer tillämpas av airbrush. Vattenbaserade färger lättnad utskrift har ersatt vissa mjuka marken ämnen. Lösningsmedel för att avlägsna marken eller bläck har ersatts med natriumkarbonat, medan järnklorid har ersatt hårda syror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.