Vilka är de olika Klor Effects?

Klor är, bokstavligen, en livräddare. Det är rutinmässigt läggas till dricksvattenförsörjningen i världen för att hålla dem säkra livsmedel och att förebygga sjukdomar som i gångna tider dödade en stor del av befolkningsgrupper i vissa städer. Till exempel att tillsätta klor i dricksvattnet i London i mitten av 19th century kraftigt skära ner på antalet fall av tyfus, kolera och dysenteri, liksom andra vanliga vattenburna sjukdomar i dag. Fortfarande, trots dess positiva effekter och livräddande rykte, andra effekter klor på hälsa och miljö är farliga för människor.

Klor bryter ner i vatten och avloppssystem när den reagerar med redan finns organiskt material. De huvudsakliga biprodukter av klorering process kallas trihalometaner, bland annat kloroform, bland andra ämnen. Trihalometaner, även känd som trihalometaner, har förknippats med en ökad risk för vissa typer av cancer, inklusive rektal och cancer i urinblåsan. Hälso-tjänstemän har inte kommit överens om huruvida klor är ett cancerframkallande ämne. Som alla som någon gång suttit i en klorerad simbassäng har fått veta, klor effekterna är uppenbara för hår och hud, som kemiska torkar ut dem. Frekvent simmare upptäcka ibland kemiska irriterar hud och ögon. Ett alternativ till klor effekter i simbassänger är ozon, men det varar inte så länge klor och anses vara en dyr och inte lätt anpassningsbara alternativ. Det finns också allvarligare klor effekter att beakta när man arbetar med eller runt klor. Det kan vara väldigt irriterande, även farligt, att någon med astma och andra lung. Klor också kan avsevärt irritera ögon och hud, och det kan orsaka hosta och hals torrhet.

Klorgas är giftig. I början 19th century, var det även användes av arméer som kemisk krigföring. Idag är det ingår i bekämpningsmedel, papperstillverkning och returpapper, i plaster och vid framställning av andra kemikalier. Som en komponent i tvätt blekmedel, whitens det och tar bort fläckar, och det kan också rensa bort mögel. I sin flytande gas form, kan den orsaka frostskador även om den kommer i kontakt med huden. En stark varning ges vanligtvis när man använder klor för om det är oavsiktligt kombineras med ammoniak, kan resultaten vara dödligt för den som andas in de blandade gaserna.

Chlorine inhalation bör undvikas. Dess mycket skarp doft är en bra varningssignal vid ofrivillig exponering. Dessutom bör försiktighet iakttas när klor kombineras med andra ämnen, såsom terpentin, eftersom resultatet föreningen är explosiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.