Vad innebär Seismic Eftermontering?

Seismic eftermontering är en skola för byggande som fokuserar på att ändra de befintliga strukturerna för att göra dem mer motståndskraftiga jordbävning. Även om det inte finns något sådant som en jordbävningssäkra struktur, särskilt i en hög intensitet jordbävning, kan ändringar göras i en struktur för att göra den mer säker. I jordbävningsdrabbade områden, seismisk eftermontering krävs på många strukturer, speciellt broar, tunnlar, överfarter motorväg, och offentliga byggnader. Dessutom måste nya strukturer följa en etablerad seismiska standard. Det finns fyra grundläggande typer av seismiska eftermontering. Den mest grundläggande är känd som "den allmänna säkerheten eftermontering. " I den här typen av seismiska eftermontering, en struktur förstärks så att människor inte ska dödas i en jordbävning, även om de kan bli skadade. I en stor jordbävning, själva systemet kan bli osäkra och måste förstöras och byggas om. För konstruktioner som inte är mycket värdefulla, är denna typ av seismiska uppgradera en rimlig möjlighet att, om bolaget inte vill bygga om strukturen helt. I nästa nivå av seismisk eftermontering "struktur överlevnadsförmåga," syftar till att säkerställa att strukturen kommer att bestå av jordbävningen, men det kan kräva betydande reparationer. Därnäst kommer "primära strukturen oskadade," en typ av seismiska eftermontering där majoriteten av skadorna på en struktur som en följd av en jordbävning bör kosmetiska. Slutligen, "struktur opåverkad" är den högsta nivån av seismiska eftermontering, väljs för byggnader av hög ekonomisk, socialt eller kulturellt värde. Vissa av dessa termer är lite missvisande, eftersom ingen organisation kan vara helt säker. Ett stort problem för företag som hanterar seismisk eftermontering historiska byggnader. Det är viktigt att bevara historiska byggnader med seismiska eftermontering, men det är också viktigt att säkerställa att integriteten av byggnaden inte äventyras. Detta tar ett omfattande arbete och samarbete med företag som specialiserat sig på restaurering av historiska byggnader.

Privata hem kan också genomgå seismiska eftermontering, och valet av även måttlig upprustning kommer att minska försäkringskostnaderna. Hand, dock seismiska upprustning användas till byggnader över 10 våningar höga, som kan nå en farlig vibrationsfrekvens i en jordbävning, längs med vägarna, som måste bibehållas så att räddningstjänsten kan agera snabbt i en jordbävning.

finns ett antal åtgärder, både interna och externa, som en del av seismiska eftermontering. Tillägget av robusta takstolar och balkar för att förstärka en byggnad är vanligt, så är "isolering", en teknik som förvandlar en byggnad i ett slags ö så att det inte blir så djupt påverkas av en kraftig jordbävning. Stötdämpare, bafflar, och andra tekniker byggnad används också för att göra strukturerna säkrare i en jordbävning. Människor som bor i jordbävning liggande regioner bör inte förlita sig på seismiska eftermontering av säkerhetsskäl, men, de bör regelbundet granska material jordbävning säkerhet, och se till att de har en utrymningsplan på plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.