Vad är några olika typer av björnar?

Bears, klassificeras i familjen Ursidae , är hundliknande Carnivora kännetecknas av stora, tjock ben, fem nonretractile klor, lurvigt hår, en stor nos, och allätande kostvanor. Det finns åtta överlevande arter av björnar: the Giant Panda (en vegetarisk), den Glasögonbjörn (en förhållandevis liten bära hemma i västra Sydamerika), brunbjörn (det vanligaste björn), American Black Bear (något mindre än Brown Bear), Polar Bear (en av de största bevarade marken köttätare), (i Asiatic Black Bear nära knuten till American Black Bear), den Läppbjörn (en trädlevande björn som bor i låglänta skogar på den indiska subkontinenten), och Sun Bear (den minsta bära med kort hår, som bor i de tropiska skogarna i Sydostasien).

Familjemedlemmar Ursidae visa ett intressant utbud av storlekar och dieter, trots att det finns bara åtta arter. Sun Bear hanar väger endast 66-112 lb (30-51 kg), medan både Polar Bear och Järv väga upp till 1500 lb (680 kg). Även om Polar Bear nämns ofta som den största bevarade landlevande rovdjur, kan det matchas av brunbjörn, eller överskridits, stora saltvatten krokodiler, men de tillbringar mycket tid i vattnet. Det är bättre heter en av de två största bevarade uteslutande landlevande rovdjur.

Bären, som delas av deras canid förfäder cirka 38 miljoner år sedan, har varit dominerande landlevande djur för många miljoner år, i både Nordamerika och Eurasien. Även om det finns många större djur i björnens sortiment, såsom flodhästar, noshörningar och elefanter, björnar är särskilt betydande för att vara fler än alla dessa, med ett bredare sortiment, och är i större fara för människor. Björnen har jagats sedan förhistorisk tid för sitt kött och päls, och en framträdande plats i världen mytologi.

med inhemska arter på alla kontinenter utom Afrika, Australien och Antarktis, björnar har ett omfattande sortiment som vittnar om deras evolutionära framgång. Med undantag för de Giant Panda, som enbart äter bambu, och isbjörnen, som uteslutande köttätande bär har en flexibel allsidiga kost, inklusive frukt, färska skott, nötter, små ryggradslösa djur, och djur som gnagare och fiskar. De är bland de mest spridda djur, återfinns från Argentina till längst når i Arktis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.