Vad är några Paleogen organismer?

Paleogen perioden är en geologisk period som sträcker sig från 65,5 miljoner år sedan, när dinosaurierna sprängdes till utrotning av en asteroid, till 23 miljoner år sedan, då den avslutades med en lång episod av global nedkylning. Jämfört med i dag, var Palogene en varm tid, och som sådan, kallas ibland "en fortsättning på mesozoikum, men med däggdjur. "

Precis som under mesozoikum under Paleogen, var världen varm, utan polarisar och tät skog förlängas längre norrut och söderut, till platser som Wyoming. Den Paleogen hade höga havsnivåer, men inte lika högt som under krita innan, och med undantag för översvämning av stora delar av centrala Eurasien, konfigurationen av kontinenterna var ungefär samma som idag.

präglades Det Paleogen av snabb diversifiering av däggdjur och utfyllnad av ett stort antal nischer lämnats öppen i utrotning av alla icke-aviär dinosaurier, flygödlor (flygande reptiler), och stora marina reptiler (plesiosaurus, mosasaurs, etc. ) However, skillnad från de gigantiska dinosaurierna som kom före dem, var de landlevande däggdjur i början Paleogen relativt liten, med ingen större än en björn, och de flesta mycket små, ungefär storleken av katter. Större däggdjur som förfäder till noshörningar, utvecklades i mitten av perioden.

Många av de grupper som dominerade Paleogen är utdöda idag. Den Cougar-liknande djur Mesonychia tros ha varit en ledande asätare eller rovdjur i början Palogene. I den tidiga delen av Paleogen, katter, grisar, och valar utvecklats. I mitten av Paleogen, fladdermöss, förfäder till elefanter, och Eohippus , den första hästen, utvecklats. Mot slutet av perioden, gnagare och de första primater utvecklats tillsammans med condylarths, som anses vara förfäder till moderna hovdjur växtätare. Olika tidigt Spinoffs av djur som hästen, som Propalaeotherium , vars evolutionära linjer skulle dö ut utan att lämna några avkomlingar utvecklades under denna period.

i luften, var fåglar upptagna i arbetet att ta över nisch lämnade tomma av död flygödlor. Fåglar utvecklats till en mängd fantastiska färger, former och storlekar, i slutet av perioden att uppnå en nivå av mångfald som liknar dagens. I haven, med död Ammons blev bläckfisk dominerar blötdjur, medan hajar växte i mångfald och nummer ta upp de nischer lämnade tomma av nedläggningen av stora marina reptiler. De fick snart av valar, som tog tiotals miljoner år för att uppnå sin nuvarande storlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.