Vad är några Bioluminescent Animals?

Bioluminescent djur finns minst en halv phyla dussin djur. Detta inkluderar självlysande Nässeldjur (maneter, koraller och hav-pennor), Ctenophora ( "kammaneter"), leddjur (eldflugor, glöd maskar, vissa knott svamp, tusenfotingar och tusenfotingar), vissa Gördelmaskar, en art av snäcka, blötdjur inklusive vissa musslor, nakensnäckor, bläckfiskar och bläckfiskar, olika fiskarter, några ormstjärnor, en grupp av små kräftdjur, allt krill, 65 arter av svamp, kallas protister dinoflagellater, och en stor familj av självlysande bakterier. De tre sista är faktiskt inte självlysande djur, men de är självlysande organismer.

Mareld förekommer inom vissa djur där kemisk energi (i form av ATP) omvandlas till ljusenergi, vanligtvis en topp kring en del av spektrumet, vilket gör den till en färg. Green är den överlägset vanligaste färgen används av landlevande självlysande djur, medan blått är ett populärt färg bland självlysande djur i havet. Varje färg på skalan har en självlysande djur eller protein i samband med det, men de flesta färger är ganska ovanliga. Skillnaden i favoriserade färg på land och till havs finns därför olika färger sticker ut i varje miljö, och visuella system djur i varje miljö är inställda på lokala färgerna. Det finns fem accepterade teorierna om varför självlysande djur finns. Dessa är att Mareld kan fungera som kamouflage, attraktion (rovfåglar, rovdjur av potentiella rovdjur, och kompisar), stöter bort genom förvirring, kommunikation mellan självlysande bakterier (beslutförhet sensing) och sällan, belysningen av rovfåglar ( används vid Svarta Dragonfish). Det kan vara svårt att förklara varför vissa organismer självlysande, men med andra, kan skälen vara uppenbart. till exempel vissa arter, som eldflugor, Mareld är så integrerad med organismen att det är en integrerad del av sin livsstil-Firefly larver använda det för att stöta bort rovdjur, medan vuxna använder det för att locka bytesdjur och signal till kompisar. Slå på en glödlampa i en insekt-angripna området och du kommer att se fördelarna med luminescence att locka till sig bytesdjur. Eldflugor är extremt effektiva på att omvandla kemisk energi till ljus-de gör det med en verkningsgrad på 90%. Däremot är en typisk glödlampa endast 10% effektivare.

En annan vanlig grupp av självlysande organismer självlysande svampar. Dessa lyser i grönt för att locka nattdjur stöd halten spridning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.