Vad är ett koldioxidutsläpp kalkylatorn?

En koldioxidutsläpp räknare är ett verktyg som används för att avgöra hur mycket koldioxid ett hushåll eller enskilda avger. Räknaren, som ofta finns på nätet, är särskilt användbar för dem som letar efter sätt att minska sin klimatpåverkan. Resultaten är vanligtvis ges i pounds eller kilo koldioxid per år. Ofta räknare kommer att erbjuda dig möjlighet att notera kol ljuddämpande åtgärder du kan eller vill göra och visa dig vad det innebär i form av vad din totala koldioxidutsläppen skulle vara om du vidtog dessa åtgärder.

Naturligtvis kommer olika koldioxidutsläppen räknare överväga olika faktorer. De flesta kommer att överväga koldioxidutsläpp från apparater och fordon som drivs med el, naturgas och bensin. De kan också fundera på hur många människor du har i ditt hushåll och hur mycket du återvinner. Även flyget har en stor inverkan på ett fotavtryck, de flesta miniräknare, anser inte dessa uppgifter. Detta är normalt eftersom endast en utvald grupp människor gör tillräckligt flygresor under året att göra sådana beräkningar värt. Eftersom fler och fler människor spåra deras fotspår, kommer miniräknare innehåller sannolikt även sådan information. den största inverkan på hushållets koldioxidutsläpp baseras på den mängd som används för el och naturgas, liksom antalet driven miles. Som ett resultat, de flesta miniräknare fokusera på dessa aspekter. När en användare bestämmer deras fotspår, han eller hon kan justera siffrorna för att se vilken verksamhet kommer att minska de årliga footprint med hur mycket. Till exempel, om man inte återvinna, kan man ange värden i återvinner fält för att avgöra vilken typ av effekter som kan ha på sin årliga fotavtryck. Det finns många sätt att minska ett fotavtryck, och några kommer att leda till en dramatisk livsstil förändras, men andra kan kräva bara mindre förändringar i beteende som knappast kommer att uppmärksammas. I hemmet, är det viktigaste att minska den energi som används för uppvärmning och nedkylning hemmet. Se till att hemmet är ordentligt isolerad kommer att orsaka en dramatisk förändring av koldioxidutsläppen kalkylator resultat. Också hålla termostaten några grader kallare på vintern, och några grader varmare på sommaren hjälper också.

Om du vill använda ett koldioxidutsläpp miniräknare effektivt bör man ha elräkningar för det gångna året hands. Trafikarbete priser och faktisk miles drivit under det senaste året kommer också vara till hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.