Vad är en mekanisk projektingenjör?

En mekanisk projektingenjör är en person som använder principerna för naturvetenskap och matematik för att utforma mekaniska system eller produkter. Projektet ingenjör fungerar i allmänhet som en del av ett team, och han eller hon kan delta i forskning, utveckling, tillverkning eller produkttestning. Verkstadsindustrin anses vara en av de största och mest skiftande grenar av teknik, så som att göra karriär inom detta område hittar du ett stort utbud av potentiella karriärmöjligheter. är bidragen verkstadsindustri yrkesverksamma behövs i nästan alla branscher. Maskiningenjörer kan vara inblandade i fordonsindustrin utveckling, flygplanstillverkning, eller i utformningen av marina fartyg. De är ofta anställda av tillverknings-och branschorganisationer, där de skapa och testa nya produkter, utföra marknadsundersökningar och utvecklar utrustning. En mekanisk projektingenjör kan befinna sig arbeta på verktyg, maskiner, motorer, eller ens på Robotics system. Många av tillverkning och testa utrustning som används av andra tekniska yrkesutövare är designad av Mechanical Engineers.

Några verkstadsindustrin yrkesverksamma arbetar i byggbranschen, där de utformar mekaniska system för bostäder och kommersiella strukturer. Dessa kan inbegripa uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC), rör och andra mekaniska system som påverkar vår bekvämlighet och välbefinnande. Mekaniska projekt ingenjörer är också anställda av kommuner och avloppsreningsverk, där de utforma lämpliga VVS-och bortskaffande. De som är intresserade av att bli en mekanisk projektingenjör normalt behovet av att fullfölja en undergraduate ingenjörsexamen. Maskiningenjörsexamen program finns på högskolor och universitet i hela världen, och en del skolor kan erbjuda online-program i anslutning till klassrummet lärande. Aerospace och tillverkning ingenjörsvetenskap anses vara relativt liknar den traditionella maskiningenjörsexamen, och kommer att kvalificera kandidater för samma typer av jobb. Förutom en grad, en mekanisk projektingenjör bör ha en stark analytisk och förmåga till problemlösning, samt en diversifierad matematik och naturvetenskap bakgrund.

När en mekanisk projektingenjör har avlagt examen program han eller hon kan besluta att ansöka om en professionell licens. I USA kallas detta ingenjör (PE) licens, och samordnas genom det nationella rådet för examinatorer för ingenjörs-och mätningstjänster (NCEES). Den sökande skall ha flera års erfarenhet inom området, och måste klara ett skriftligt prov. I Storbritannien är licensierade ingenjörer kallas "Chartered Engineers", medan termen "Europeiska Ingenjör används i resten av Europa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.