Vad är elektromagnetisk interferens?

elektromagnetisk interferens (EMI) är ett vanligt problem som uppstår med elektroniska apparater när prestanda störs eller avbryts av elektromagnetisk strålning och elektromagnetiska conduction. Källan till EMI kan vara naturliga eller artificiella ursprung, och det kan bli ett mycket allvarligt problem i vissa situationer. Förutom visas misstag, kan elektromagnetisk strålning också skapas medvetet, vilket sker med militära flygplan som vill störa ut elektroniska signaler av fiendens styrkor.

soleruptioner och norrskenet är två vanliga naturliga orsaker till elektromagnetiska störningar. Båda dessa fenomen orsaka strålning som kan störa elektronisk utrustning. Många människor med radioapparater har noterat att det ibland signalen upplevelser en djup nedgång i kvalitet på grund av ökad solaktivitet, vilket gör det svårt att höra radiostationer genom statisk och andra signal avbrott. Solaktiviteten kan också störa funktionen av satelliter och flygplan.

elektronisk utrustning som kan potentiellt skapa elektromagnetiska störningar. De kan orsaka smalband eller bredband störningar som kan göra allt från att skapa vickar på en TV-skärm som orsakar telefonsamtal att yttra sig över barnvakter. Trådlösa enheter som mobiltelefoner, trådlösa telefoner och trådlösa routrar Internet i synnerhet tenderar att vara benägen att alstra elektromagnetiska störningar. Något som drar stora mängder energi, som ett kylskåp och luftkonditionering, kan även vara ansvarig för störningar.

Tillverkare av elektroniska produkter måste i regel överensstämmer med regionala lagar som syftar till att undvika elektromagnetiska störningar. Dessa åtgärder omfattar korrekt jordning av elektriska kretsar, och avskärmning av enheterna så att de blir mindre benägna att avger strålning. Människor kan också vara tvungna att använda särskilda kretsar för särskilda enheter, både som en säkerhetsåtgärd och för att minska elektromagnetisk conduction mellan dessa enheter och enheter i samma krets. innan de säljs, finns elektronisk utrustning vanligen testas för efterlevnad av lagar om elektromagnetisk strålning. Man kan minska mängden EMI de upplever i sina hem och företag genom att hålla poster som kan orsaka störningar isolerade, och se till att utrustning används enligt anvisningarna. Datorer, till exempel, bör lämnas skyddas i deras fall.

Det avsiktliga generationen av elektromagnetiska störningar är ett taktiskt verktyg utnyttjas av vissa brottsbekämpande myndigheter och militärer för syfte att störa signalerna. Individer som brottslingar och terrorister kan också bygga störsändare för att blockera signaler eller stör funktionen av elektroniska apparater.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.