Vad är egendom av Magnesium?

Magnesium är ett grundämne som krävs av alla levande celler av alla kända organismer. Om element i jordskorpan mäts genom massan, är magnesium den åttonde vanligaste. I havsvatten, är det den tredje vanligaste. Egenskaperna hos magnesium leder till dess användning i tunga fordon och fordonskomponenter, såsom mag hjul. Namnet på magnesium kommer från den antika grekiska distriktet Magnesia.

Symbolen för magnesium Mg, och detta inslag uncombined, inte finns på jorden naturligt. Den utgör en metall och ingår i en grupp som kallas alkaliska jordartsmetaller, element i det periodiska systemet som utgör grupp 2. Egenskaperna hos magnesium metall är att det är mycket reaktiva och mycket brandfarliga då i form av tunna remsor eller pulveriserade, men inte i bulk.

Magnesium bränder svårsläckta gång antändas, eftersom de kan bränna både kväve och koldioxid. Vatten får inte användas, eftersom magnesium reagerar med att bilda vätgas, som är mycket brandfarliga. Det enda sättet att släcka den här typen av bränder är att kväva den under sand eller använd en torr brandsläckaren kemisk eld. Denna fastighet av magnesium ledde till användning i brandbomber av städer under andra världskriget. är pulvret består av magnesium används i marin facklor och för tillverkning av pyrotekniska produkter. Det användes för att skapa ett strålande vitt ljus i början av fotografi. Temperaturen på magnesium lågor når 2500 ° F (1. 371 ° C). Det finns ett antal andra praktiska användningsområden för denna metall, inklusive kombination i legeringar med zink, aluminium, mangan eller för att flygkomponenter, racercyklar, och missiler.

Människan behöver magnesium för mer än 300 biokemiska reaktioner, inklusive de som gör DNA och RNA. Brist i människans kost är relativt vanligt förekommande, kan leda till sjukdomar som osteoporos och astma. Ungefär hälften av kroppens magnesium finns i skelettet. Gröna bladgrönsaker är en bra exponeringskälla av magnesium. Andra källor som spannmål, kaffe, kakao, te, nötter och kryddor.

Magnesium har en atommassa 24,3 och är nummer 12 under perioden tabellen. De fysikaliska egenskaperna hos magnesium inkluderar en smältpunkt på 1202 ° F (650 ° C) och en kokpunkt 1994 ° F (1091 ° C). Denna hög smältpunkt leder till magnesium kvar fast i bränder. Dess kristaller är hexagonala. Med densitet 1,74 g/cm3, vilket är lågt jämfört med andra metaller, t. ex. aluminium. De kemiska egenskaperna hos magnesium ingår har en tendens att reagera med halogener, t. ex. klor, för att bilda joniskt salter. Magnesium har två elektroner i sitt yttersta skal, vilket ger den en oxidation tillstånd 2. Förlusten av dessa två elektroner för att bilda en stabil joniska förening är energiskt gynnsam, så magnesium Förekommer oftast som ett salt. Sådan reaktion är att magnesium med klor i havsvatten och bildar MgCl 2 .

Salter av magnesium har många användningsområden, särskilt magnesiumsulfat, MgSO 4 . Egenskaper magnesiumsulfat innehålla en tendens att absorbera vatten från luften. Detta gör det användbart som torkmedel. Sådana magnesiumsulfat kallas vattenfri eller saknas vatten.

sulfate Magnesium finns naturligt i mineralfyndigheter och används medicinskt är i en hydrerad form, vilket betyder att det är förenat med vattenmolekyler . Till exempel är Epsom salt MgSO 4 . 7 H 2 O. En betydande medicinska användningen har varit att minska havandeskapsförgiftning hos gravida kvinnor. I sällsynta fall kan en överdriven konsumtion av magnesium från laxermedel och antacida kan vara giftiga.

Växter behöver magnesium, eftersom det är i mitten av klorofyll molekyler som används i fotosyntesen. Att se till att växterna har nog av detta inslag är magnesiumsulfat ofta används som en anläggning gödningsmedel. Den höga löslighet magnesiumsulfat ger den en fördel framför andra typer av magnesium gödselmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.