Vad är det elektromagnetiska spektrumet?

elektromagnetiska spektrumet består av samtliga all elektromagnetisk strålning. Består av fotoner, allt i det elektromagnetiska spektrumet är ibland kallas light , även om ordet ibland hänvisar till endast människan synliga delen av det elektromagnetiska spektrumet.

Fotoner har vissa drag av en partikel och en del av en våg. Till exempel har de en våglängd. Våglängden av en foton varierar från många gånger mindre än en atomär diameter på bredden på jorden. Allt strålning som är en del av det elektromagnetiska spektrumet har tre grundläggande egenskaper-frekvens eller våglängd, intensitet och polarisering. Den sista fastigheten, som hänvisar till vinkeln på elektromagnetiska vågor, inte kan upptäckas av det mänskliga ögat, men bina kan uppfatta det.

Alla elektromagnetisk strålning färdas i ljusets hastighet, men av någon material av rätt makeup kan återspegla det, sakta, eller absorbera det. Den primära källan för elektromagnetiska spektrumet strålning på jorden kommer från solen, men många processer kan skapa den, inklusive olika fosforescerande livsformer. kan Elektromagnetism liknas vid en oscillerande störning i det elektromagnetiska fältet. Det elektromagnetiska spektrumet består av alla möjliga störningar. Vi kan bara se en liten del av dem-ljus med en våglängd mellan cirka 400 nanometer och 750 nanometer. Kanske inte så förvånande, är våglängden av ljuset som häller i stora mängder från solen, och vår visuella system har utvecklats för att inse det. Akronymen ROYGBIV ibland används för att beskriva människan synliga färger av det elektromagnetiska spektrumet, så att lägsta frekvensen till högsta frekvens: rött, orange, gul, grön, blå, indigo och violett. Den typ av elektromagnetisk strålning med en våglängd längre än färgen röd kallas infraröd och ges ut av alla objekt som frigör värme. Infraröd varierar i våglängd från ungefär 750 nanometer, att så länge som en millimeter. Efter IR mikrovågor, med en våglängd mellan cirka en millimeter till cirka 30 centimeter (12 inches). Dessa används i en mikrovågsugn. Radiovågor innehålla allt med en längre våglängd än mikrovågor. Dessa har störst förmåga att tränga igenom jordens atmosfär och därför är mycket viktigt att kommunikationsteknik.

Elektromagnetisk strålning med mindre våglängder än synligt ljus inkluderar ultraviolett, följt av röntgenstrålar, sedan gammastrålar. Gammastrålar är en typ av kosmisk strålning och kan ha extremt höga energier. Gammastrålar kan ha energier mycket högre än något ännu produceras i våra partikelacceleratorer, och deras våglängder kan vara så liten som en enda subatomära partiklar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.