Vad är Traveling Salesman Problem?

Traveling Salesman Problem är en traditionell fråga som har att göra med att den mest effektiva användningen av resurser och på samma gång som lägger minst mängd energi i detta utnyttjande. Beteckningen för den här typen av problem hälsar tillbaka till tiden för resande försäljare, som ofta ville ordna resa på ett sätt som tillät besöka de flesta orter utan att behöva dubbla rygg och kors i varje stad fler än en gång. I vidare bemärkelse är handelsresande problemet anses vara ett klassiskt exempel på vad som kallas en rundtur problem. I huvudsak innebär någon form av turné problem med att göra ett antal hållplatser längs en bestämd rutt och göra en återresa utan att någonsin göra ett andra besök av tidigare stopp. Generellt är en turné problem närvarande när det finns oro för att göra det bästa av tillgängliga resurser såsom tid och transportmedel för att uppnå den mest resultat. Finna en lösning på en rundtur problem är ibland kallad upptäcka den billigaste vägen, vilket innebär att den strategiska planeringen av rutten kommer att garantera största möjliga nytta med minsta utgiften. kan Begreppet Traveling Salesman Problem ska översättas till ett antal olika discipliner. Till exempel har idén om kombinatorisk optimering ett direkt förhållande till resande försäljare modell. Som en form av optimering som är användbar både matematiska och datorn discipliner vetenskap försöker kombinatorisk optimering till Team relevanta faktorer och tillämpa dem på ett sätt som kommer att ge bäst resultat vid upprepad användning.

På ett liknande sätt, diskret optimering försöker uppnå samma mål, trots att termen ofta används för att hänvisa till uppgifter eller verksamhet som sker på en enstaka tillfälle snarare än återkommande. Diskret optimering också är användbar i datavetenskap och matematiska discipliner. Dessutom har diskret optimering en direkt koppling till beräkningskomplexitet teori och förstås vara till nytta i utvecklingen av artificiell intelligens.

Även om bilder som förknippas med en handelsresande problem kan tyckas vara en förenkling av dessa typer av detaljerade alternativ för optimering hjälper tanken bakom bilder för att förklara en grundläggande grundläggande någon typ av optimering som strävar efter effektivitet. The Traveling Salesman Problem som är löst kommer att ge stora fördelar i form av högsta möjliga avkastning för minsta investering av resurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.