Vad är Clathrate Gun Hypothesis?

clathrate pistol hypotesen tyder på att mängden utsläpp av metan från metan clathrates på havsbotten kan ha utlöst katastrofala globala uppvärmningen, i sin tur orsakar massutdöende, minst en gång i jordens uråldriga förflutna. Metan clathrates hänvisa till metangas som fångats i vatten is upptäckte djup under havets sediment i hela världen. Metan clathrate ibland också kallas metan hydrat eller metan is. Majoriteten av det tros ha bildats genom att mikrober minska (deoxidizing) koldioxid, konvertera det till metan. är metan clathrates inte förekommer i hela havsbottnen-endast på kontinentalsockeln, det primära område av havet öppen för livet, och även där, som bara finns i låga koncentrationer, ca 1% av volymen . Men komprimerade i en bur av is, har metan en relativt hög densitet. En liter metan clathrate kan innehålla ungefär 168 liter metangas. Dessutom är metangas som en växthusgas cirka 62 gånger kraftigare än koldioxid. Den clathrate Gun hypotesen beror på den kant av denna värmande effekt.

Den clathrate pistol hypotesen börjar med vissa externa utlöser, liksom skapandet av ett stort vulkaniska provins eller inledande uppvärmning orsakas av sulfider frigörs i en Supervulkan utbrott. Den förstnämnda tros ha inlett Perm-trias utrotas, den största massutdöende i historien, som dödade bort 99% av alla arter på jorden. Eftersom ungefär en miljon kubikkilometer av lava släpptes under loppet av en miljon år, från en massiv vulkan Complex nära nordpolen, enorma mängder lava kröp ut ur vulkanen och upp på kontinentalsockeln, smälter metan clathrates och släpper ut metan .

Trots att metan bara hänger runt i jordens atmosfär för cirka 12 år, skulle deras utsläpp har startat en feedback effekt, bidrar till jordens uppvärmning och göra det mer sannolikt att ytterligare metan clathrates att smälta. Under normala förhållanden, is smälter vid 0 ° C (32 ° F), men den metan clathrates några begravd under mer än en kilometer från havet sediment, är under tillräckligt tryck för att hålla fast vid temperaturer upp till 18 ° C (64 ° F ). Men om temperaturen överstiger 18 ° C, metan clathrates släpps-möjligen i gigaton mängder. Detta skulle vara förödande för allt liv på planeten.

Den "Gun" del av clathrate Gun hypotesen avser både det faktum att när den väl kommer igång, det kan inte stoppas, och dess dödliga effekter. När planet börjar uppvärmningen, cirkulationen i världshaven skulle minska, vilket leder till stora delar av havet vända syrebrist, död på livet i stora mängder. Betydande uppgifter från Perm-trias gräns har funnit att synka bra med clathrate Gun hypotes, och nu är den främsta förklaringen till orsaken till Perm-trias massutdöende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.