Hur fungerar en Sidewinder Missile Work?

Sidewinder missiler är det första verkligt framgångsrika air-to-air missiler, och som sådan har i stor utsträckning producerats, med mer än 110. 000 producerade hittills i över 28 länder, liksom i så stor utsträckning efter. The Sidewinder har sitt ursprung i USA, och är uppkallad efter den SideWinder ormen, eftersom banan för tidiga versioner påminde om zig-zagging av denna art. Liknar ormar, är det också värmesökande, och kan vara ganska dödligt, med mer kontrollerade än 270 döda sedan dess utveckling 1956. The Sidewinder är en supersonic missil, med en hastighet av Mach 2,5. En typisk konstruktion har AIM-9L, en längd på 2,85 m (9. 4 ft), en 1-18 km räckvidd, beroende på väder, och bär en 9,4 kg blast-fragmentering nyttolast. Enhet kostar cirka $ 84,000 US dollar (USD) från 2007. Det tillverkas av ett av tre bolag: Raytheon Corporation, Ford Aerospace, eller Loral CorpNär Sidewinder var först under utveckling i början av 1950-talet var målsättningen att skapa ett tillförlitligt och effektivt missil med "elektroniska komplexiteten i en tabell modell radio och den mekaniska komplexiteten i en tvättmaskin". Detta mål uppnåddes snabbt, och dess extremt breda antagande är ett bevis på dess enkelhet och effektivitet.

The Sidewinder använder en infraröd (IR) detektorer baserade på bly sulfid. När bly sulfide utsätts för värme energi, minskar den sammansatta elektriska motstånd, ett exempel på photoconductivity. Denna minskning av motståndet kan mätas som kopplas till en åtgärd, till exempel ändra banan för en missil i luften. i nosen på en Sidewinder, en reflekterande spegel pekar framåt, speglar värmeenergin från ett avlägset mål för IR-detektor. The Sidewinder skall vara cirka pekade i riktning mot det mål, annars kommer ingenting och bara plöja rakt fram. Om målet i dess sevärdheter, kan man mäta vilken vinkel värmekällan är i riktning från sin resa. Lutningar av missil ändras baserat på graden av vinkel.

The Sidewinder förutser också flygbanan i mål med hjälp av ett mekaniskt-baserat system för spårning som "minns" tidigare mätningar och projicerar dem framåt, vilket gör att roboten flyga en kurs som kallas proportionell driva. Detta gör att roboten "leda" målet, ungefär som en quarterback kastar en boll där han tror att mottagaren kommer att vara med när bollen kommer, snarare än att kasta den direkt från början. Detta är mycket effektivare än direkta utövandet, där missil bara flyger i nuvarande riktning mot målet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.