Hur är elektriskt motstånd mäts?

Resistans är en kraft eller material som hindrar eller gör motstånd mot den fria flödet av elektrisk ström. Sedan upptäckten av George Ohm i 19th century, har elektrisk resistans mätts i "ohm".

Elektricitet är i grunden ett flöde av elektroner. När det gäller elektrisk ström, atomerna i strukturen av ett ledande material antingen tillåta eller hindra flödet av elektroner. Dålig konduktiviteten innebär att atomerna är arrangerade så att de hindrar, eller motstå, flödet av elektroner. är den faktiska mätningar av elektrisk resistans (R) klaras med fördelningen av spänning (V) av nuvarande flödet genom ett objekt (I), som uttrycks i Siemens. Således R=V /I. Faktorn motståndet uttrycks i ampere (ampere). Det motstånd av ett föremål eller material-dess elektriska ledningsförmåga-bygger på både dess materiella konstruera och dess geometriska makeup. Elektrisk ström är antingen motstånd eller aktiveras beroende på ett antal faktorer, inklusive kvaliteten på isoleringen, impedans eller servitutsrätt av dirigent, och tätheten hos ett föremål som strömmen flyter genom. Det finns två grundläggande typer av elektrisk resistans, likström (DC) motstånd och växelström (AC) motstånd. Likström är flödet av en elektrisk laddning eller ström i en riktning. Växelström är en fram och tillbakagående rörelse för nuvarande.

DC elektrisk resistens är enkelriktade flödet av elektrisk ström stöter på hinder eller motstånd dirigent. Överväg flödet av vatten genom en trädgårdsslang. Vattnet skulle vara aktuell, skulle vattentrycket vara spänning och slangen skulle vara ledaren. Slangen (dirigent) gör det möjligt enkelriktade flödet av vatten (nuvarande) innanför murarna i slangen. Slangen vägg ger ett mått på friktion (motstånd) på så sätt försämra kraft vattenflödet. När det gäller elektrisk ström, isoleringsmaterial, brister och fel i den elektriska ledaren skapar motstånd som den aktuella måste övervinna.

AC elektriska motståndet är stort sett samma som DC motstånd förutom att motstånd möts i en Vävstolar, fram och tillbaka, nuvarande flöde. Bild vattnet i trädgårdsslangen följer och sedan tillbaka till kranen. Friktion (motstånd) är alltså multipliceras med två.

Som mekanisk friktion skapar värme, skapar elektriskt motstånd också värme. Lika stark värme försämrar mekanisk prestanda, så det är med elektrisk prestanda. Både friktion och motstånd är i överskott, farlig och destruktiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.