Hur Jordvärme tekniken?

Jordvärme tekniken använder kraften i jordens värme placeras inuti jordskorpan för att ge energi för en mängd användningsområden. Graden av förfining inom geotermisk teknik beror på vad som görs och hur mycket energi det är kört. Vissa system kan använda mycket låga nivåer av värme för att komplettera uppvärmning behov. Andra kan använda mycket varm källa för att producera elektricitet. När det gäller uppvärmning av byggnader, oavsett om de är kommersiella byggnader eller privata bostäder, använder geotermisk teknik en mycket enkel process för värme överföring för att uppnå sitt mål. Jordvärme slingor är installerade och en process av värme överföring leder värmen till byggnaden. Detta är vanligtvis genom att tillsätta vatten eller glykol vätskor inuti loopen. Detta leder sedan värmen upp till ytan, där den används och återvänt till jorden i en kontinuerlig process.

Svagheterna i denna typ av geotermisk teknik är att, förutom att bara komplettera och bidra till att hålla energi kostnader, det har mycket lite andra praktiska användning. I själva verket producerar processen så lite energi att man inte ens kan användas för att helt ersätta traditionella metoder för uppvärmning i en struktur. Att få tillräckligt med energi för att överföra till massorna, en mycket mer sofistikerad geotermisk teknik krävs. Att producera tillräckligt med energi för en storskalig operation om att hitta så mycket värme som ligger tillräckligt nära ytan där får är det kostnadseffektiv, mer värme än vad som normalt produceras på många punkter på jorden. Om dessa ställen finns det energi att produceras är nästan obegränsade och mycket rena. Varje produkt är vanligen överskott ånga, som inte betraktas som skadligt för atmosfären.

Nästan alla typer av geotermisk energi fungera på samma sätt. Ångan används för att driva en turbin. Friktionen av turbinen producerar el, som sedan kan föras över via kraftledningar till slutdestinationen, färdig att använda. För att göra detta måste geotermisk brunnar borras. Dock blir frågan hur man får ångan. I vissa fall är detta ett enkelt svar, det bildas naturligt. I andra fall måste andra vätskor placeras i närheten av värme för att producera ånga. Hursomhelst, är tekniken fortfarande är mycket rena. Sålunda kan den geotermiska tekniska utvecklingen med tanke på situationen.

Den billigaste typen av anläggningar är en där ånga bildas naturligt. Dessa finns i geologiskt aktiva område, vanligen med förekomst av gejsrar och vulkaner. Men dessa geologiska ibland turistattraktioner också. Detta kan ge en konflikt mellan två konkurrerande industrier. I slutändan kommer det lokala samhället måste sannolikt att fatta ett beslut som är mer värdefullt, turist dollar eller billig energi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.