Vilka är utsikterna för kolonisera Titan?

Titan, en av Saturnus 57 månar, anses allmänt vara den mest lovande koloniseringen mål i det yttre solsystemet. Den största av Saturnus månar, Titan är ännu större än planeten Merkurius, och är den enda månen i solsystemet som har sin egen atmosfär. Den enda måne större än Titan är Jupiters måne Ganymedes. Jupiters månar anses svårt mål för kolonisation på grund av Jupiters strålning bälten, liknar jordens Van Allen bälten men mycket större och mer intensiv. En möjlig motivation för att kolonisera månar Saturnus i de närmaste århundradena skulle vara att utnyttja de rika fyndigheter av helium-3, ett idealiskt bränsle för nukleär fusion, i deras atmosfär.

Titans atmosfär är 98,4% kväve , jämfört med 80% kväve till jorden, medan resterande del består av metan. Titans atmosfär har gjort få kunskaper om kroppen svårt, tills nyligen då Huygens Lander, minskat med den Cassini sond ned genom Titans atmosfär och gjorde detaljerade iakttagelser av ytan. Flytande kolväte sjöar hittades. Den tjocka kväveatmosfär, 1,5 gånger tyngre än jordens, skapar en tjock dimma, vilket gjorde det svårt för sonden att se mycket långt. Radar kartläggning av ytan har klarlagts Titans yta funktioner, inklusive öarna, en kuststräcka, och gejsrar. Titan är ungefär 1,5 gånger större än månen.

Titan har alla de grundläggande faktorerna som behövs för livet-kol, väte, kväve och syre. Sina många kolväten kunde tjäna som en utmärkt energikälla för kolonister. Pionjärer skulle inte behöva oroa sig för kosmisk strålning, tack vare den tjocka atmosfären, eller Saturnus bälten strålning, som är mycket mildare än Jupiters. Titans atmosfär är så tjock och allvar tillräckligt låg för att mänskliga kolonister kunde bandet på vingar och flyga genom luften med sin arm makt ensam! Men tjockleken på atmosfären skapar tryck som motsvarar den som upplevs av dykare under 5 meter vatten, kräver tryck kostymer.

Ett annat problem är de spårmängder av vätecyanid i Titans atmosfär, som kan döda en människa på några minuter vid så låga halter som 300 ppm. Titans kolonisterna kan dra nytta av luftfilter med hjälp av nanoteknik, kanske implanteras i lungorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.