Vilka är några Extinct Animals i Europa?

Under större delen av pleistocen (1,8 miljoner till 10. 000 år sedan), hade Europa många ovanliga utdöda djur, varav vissa är svåra att föreställa sig idag. Sedan den senaste istiden började ungefär 2,58 miljoner år sedan, Eurasien och Nordamerika har genomgått cykler av nedisning och motsvarande mellanistider, där kontinentala glaciärer omfattade stora delar av planeten norr om 50 graders latitud, sedan gått tillbaka till den långt norrut. Som ett resultat anpassades många av de utdöda europeiska faunas till kylan. Dessa utdöda djur ofta ändrat sina egenskaper under glaciala och mellanistider perioder: till exempel, hade Grottbjörn en tendens att vara större under glacials och mindre under mellanistider.

Några av de utmärkande istiden och mellanistider utdöda djur som fanns i Europa var den europeiska Hippopotamus (större än dagens flodhästar), den Grottbjörn (större än brunbjörnen men tack och lov vegetarisk), the Giant Unicorn ( Elasmotherium , en snabbt rinnande 20 fot lång jätte noshörning), den raka tusked elefant (blomstrar i Europa under interglaciala perioder), Deinotherium (en elefant, den tredje största landlevande däggdjur någonsin känt för att ha levt), Dinofelis ( "terrible katt," a saber-tandad katt, ungefär samma storlek som en Jaguar), Södra Mammoth (med långa böjda betar), de Tenerife Giant Rat (nästan en fot lång, ett exempel på en ö gigantism), och de ulliga noshörningar (med djupgående skydd mot kyla istider). De asiatiska lejon och Cheetah bodde också i Europa under förhistorisk tid.

I forntiden bodde hominider i Europa och är medlemmar i den grupp av utdöda djur där. Den mest berömda av de utdöda djur som var hominider var Neanderthals, som gick utdöda runt Gibraltarsundet cirka 22000 år sedan. Några Neanderthal skallar har hittats med en stor blandning av funktioner, som vissa forskare har hävdat föreslår intermarrying. Men även genetiska tester på människor och neandertalare genomen motverka föreställningen att det fanns någon korsning mellan grupperna alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.