Vilka är de sju främsta orsakerna till Aging?

Biogerontologists har undersökt aging vetenskapligt i över ett århundrade. Under den tiden har de identifierat sju främsta orsakerna till åldrandet. Den sista orsaken upptäcktes 1981, och inga andra orsaker till åldrande har hittats sedan, vilket många att tro att det sannolikt bara sju orsaker. I samband med anti-aging forskning, har det hävdats att om behandlingsmetoder kunna utformas för att undanröja de toxiska effekterna hos var och en av orsakerna till åldrandet, då livslängden kan förlängas på obestämd tid. De sju främsta orsakerna till åldrandet, som anges av biogerontologist Aubrey de Grey, är 1) cell förlust, 2) kärnkraft mutationer och epimutations, 3) mitokondriella mutationer, 4) cellulär åldras, 5) extracellulära cross-länkar, 6) extracellulära skräp, och 7) intracellulära skräp. Mycket forskning pågår redan för att hitta tekniska lösningar på dessa biokemiska utmaningar. När man blir äldre, muskelatrofi enheter, delvis beroende på sänkta nivåer av hormoner och tillväxtfaktorer. Injektion tillväxtfaktorer eller uppmuntra motion kan något förbättra detta, även om en långsiktig lösning kommer definitivt kräver användning av stamcellsterapi.

På grund av en mängd orsaker, är det genetiska materialet i cellkärnan i våra celler ibland muterar, även om detta orsaken till åldrande hållas under kontroll av den massiva uppsägningar av celler i kroppen. Nuclear mutationer är enda verkligt farliga när de skapar cancerceller, som kan replikera och träffa hela kroppen. Den föreslagna lösningen på problemet är att ta bort gener för telomeras från alla celler i kroppen. Telomeras används av cancerceller för att säkerställa deras förmåga att hålla replikerar. De kärnkraftverk av celler är mitokondrier organeller som producerar ATP, energi valuta för allt liv. Liksom kärnan av celler, mitokondrier har en del av sin egen arvsmassa, som är mottagliga för mutation. Muterade mitokondrierna kan förlora kontrollen och orsaka allvarliga oxidation skador på vävnader i människokroppen. Förslaget att stoppa detta orsaken till åldrande är att flytta mitokondrie-DNA i kärnan, en process som evolutionen har redan gjort i miljontals år. Uppgiften att bioengineers skulle bara vara att slutföra det. Det finns olika typer av intracellulära och extracellulära skräp som ackumuleras i kroppen, ett exempel är amyloid plack som finns i Alzheimers patienter. För att motverka detta orsaken till åldrande, forskare föreslå finna enzymer som kan bryta ner de störande molekyler utan att skada omgivande vävnad. Sökningen pågår för närvarande. De två sista orsakerna till åldrande är cellens åldrande och extracellulära crosslinks. I cellen åldras inte dör cellerna inte när de ska ju. I stället, de håller sig omkring, tar upp plats och utsöndra skadliga proteiner. Dessa kallas döden-resistenta celler. Ta ut dem kräver antingen injicera något som gör att dessa celler begår självmord samtidigt som omgivande celler, eller stimulerar immunförsvaret att rikta dem, eftersom de normalt skulle.

Extracellular crosslinks är vad som orsakar en gammal persons hud till bli grov och rynkig. Celler normalt hålls samman av protein crosslinkages, men dessa kan bli alltför tät och leda till olika hälsoproblem. Den föreslagna lösningen är att hitta föreningar (kallade AGE-brytare) att upplösa överskottet crosslinks.

Om alla orsaker till åldrande kan lösas med hjälp av biotekniska lösningar, då människor skulle kunna leva i tusentals år-så länge de inte dör av onaturliga medel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.