Vilka är de olika metaboliska processer?

Metabolism hänvisar ofta till de biologiska processer som en levande organism använder för att ge energi för att upprätthålla liv och tillväxt. Flesta metaboliska processer sker genom en rad enzym reaktioner. Dessa enzym reaktioner omvandla ett ämne till en annan för förvaring eller utsläpp av energi. Till exempel är absorptionen av syre uppnås genom cellandningen.

anabolism hänvisar till fördelningen av ämnen för lagring av energi. Katabolism metaboliska process som bryter ner ämnen för frisläppande av energi. Den metaboliska hastigheten i en organism är vanligtvis den takt med vilken organismen utför metaboliska processer. Basal metabolism är den mängd energi som krävs för att upprätthålla enhet i vilotillstånd.

metaboliska processer ingår cellandningen där kroppens processer glukos med syremolekyler och bildar molekyler koldioxid. Den resulterande energi som frigörs i denna process tas upp och används av kroppen. Koldioxid molekyler då frigörs från lungorna genom utandning.

Anabola metabolism, även kallad konstruktiv metabolism är den biologiska process som kroppen använder för att bilda komplexa vävnader från dem enklare att lagra energi. Ett exempel på detta är hur kroppen lagrar fett och bygger muskelvävnad. Enkla ämnen såsom glukos används för att bygga upp musklerna. Om ett överskott av glukos är närvarande, lagrar kroppen då denna energi i fettcellerna för senare användning. Denna process kan leda till ett överskott av fett lagras och kan leda till fetma.

katabol metabolism innebär att fördelningen av ämnen i kroppen för att användas som energi. När kroppen kräver energi, bryter den metabola processen vanligen ned komplexa ämnen lagras i celler och frigör energi. Katabol metabolism också kan kallas destruktiva ämnesomsättning.

metaboliska processer inte bara är viktiga för utsläpp och lagring av energi, men att reparera celler påverkas av ämnesomsättning, liksom. Återvinningskvoten och förmåga av ett organ för att reparera sig själv i allmänhet är relaterad till hastigheten och effektiviteten i dess metabolisk process. En hälsosam organism kanske kan reparera sig själv snabbare än en ohälsosam en följd av tillgången till energi för att driva läkningsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.