Vilka är de olika delarna i ett mikroskop?

delar av ett mikroskop kan variera från mikroskop för mikroskop. Men det finns några delar som är gemensamma för alla mikroskop. Till att börja med, mikroskop kräver kraftfullt ljus, särskilt de som intensifierar en bild på högsta behörighet. Ibland mikroskop lampor används för att uppnå målet om ökad ljus, ibland helt enkelt använda en spegel kommer att göra susen. Om en spegel är en av delarna i ett mikroskop och sedan använda det för att reflektera ljuset från en extern källa genom botten på scenen.

Scenen är den platta plattform som håller glasen på plats med hjälp av etapp klipp. Ibland ett mikroskop kommer att ha en mekanisk skede. Om så är fallet, kommer scenen höja och sänka genom att vrida en ratt och flytta till vänster eller höger med hjälp av en sekund knopp. Det är bra att flytta scenen tills provet är över ljuset nedanför scenen. De objekt som ska inspekteras genom mikroskop kallas provet. Det finns vanligen flera Objektiv placerad på en roterande STRÅLRÖR. Den roterande STRÅLRÖR är en av de delar av ett mikroskop som kan hålla två, tre, fyra eller fler mål linser-enkelt vända det till att öka eller minska makt. Vanligtvis exemplaret söks på lägsta effekt. Så, till exempel om en forskare börjar med att finna förlagan med 4X förstoring, då, kan kraften ökas stegvis till 10X, 40X och 100X, efter behov. Dessutom okularlinsens-linsen vetenskapsmannen ser igenom på toppen av mikroskop-kan 10x förstoring och därför kan det exemplaret då ses på 100X, 400X eller 1000 gångers förstoring när strömmen av okularet och i objektivet kombineras.

Ett par av de andra delarna av ett mikroskop omfatta grovjustering ratten och finjustering ratten. Den grovjustering ratten gör omfattande anpassningar för att få prov i fokus. Den finjustering ratten är mycket små justeringar och bör vara det enda ratten används när på högre makter.

Övriga delar av ett mikroskop är kylaren objektivet och diafragman eller iris. Kylaren lins fokuserar ljuset på ett prov. Det fungerar bäst om den används under de högre makterna, såsom 400X eller högre, och kommer att göra bilden mycket skarpare. Membranet eller iris är en roterande plattform under scenen. Har flera storlekar av hål och låter en varierande mängd ljus genom att bilden-en tjockare exemplar behöver mer ljus än en tunnare exemplar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.