Vilka är de olika användningarna av Liquid Glycerin?

flytande glycerin en förening som ofta används inom konservering av livsmedel, hudvårdsprodukter, och olika mediciner på grund av sin unika fysiska och kemiska egenskaper. Den organiska ämnen härstammar från animaliska fetter, växter, biodiesel bränsle, och flera olika typer av matoljor. Det är vattenlösligt och hygroskopisk, vilket betyder att den lätt kan absorbera vätska vatten eller ånga från den omgivande miljön. Eftersom det är så effektiv på att upprätthålla önskad vattenhalt, kan flytande glycerin användas i livsmedel recept, lotioner och industriella smörjmedel. Det är också en viktig komponent i många hosta sirap, laxermedel, hårvårdsprodukter, och tvålar, bland många andra kommersiella produkter. I sitt normala tillstånd, är flytande glycerin en färglös, söt gel. Det används ofta i livsmedel laboratorier och kök som en typ av sötningsmedel eller konserveringsmedel. Vissa kockar och konsumenter använda glycerin som ett substitut för tabell socker, eftersom det är nästan sötare än sackaros med färre kalorier per portion. Eftersom flytande glycerin är hygroskopiskt, hjälper till att bevara fukten i ett antal olika livsmedelsprodukter, inklusive kaka glasyr och godis. Substansen är också ett effektivt frukt konserveringsmedel eftersom det hindrar överflödigt vatten från att fly från frukt genom avdunstning.

Glycerin förmåga att absorbera och hålla fukt gör den perfekt för användning i många skönhetsprodukter. Det kan lämna huden torr och irriterad i sitt naturliga tillstånd, men det hjälper till att hålla huden mjuk och frisk vid spädning med vatten och andra kemikalier. Många tvålar, hårgelé, ansikts skrubb, lotion och krämer rakning görs med flytande glycerin. Schampo och balsam också ofta innehåller ämne, liksom tandkräm och flytande munvatten.

Flera hälsa produkter använder flytande glycerin för sina naturliga antiseptiska och smörjande egenskaper. Det är särskilt användbart i hosta sirap och slemlösande hjälpa SANNING halsont. Många oral gel tabletter består delvis av glycerin, eftersom det gör piller lätta att svälja och ger medicin för att lyftas. När den används som ett suppositorium, kan flytande glycerin ge smörjning torka membran och fungera som ett laxermedel som irriterar tjocktarmen, vilket uppmuntrar tarmrörelserna.

Glycerin har många viktiga industriella applikationer. Många fabriker och åkerier som förlitar sig på flytande glycerin som en fristående smörjmedel för hydrauliska komponenter och mekaniska redskap. Det används också vid framställning av akvarell färger, tryckfärger och kosmetika. Dessutom kan vissa alternativ energi företag utnyttjar denna värdefulla kemiska föreningar att producera vätgas bränsle och etanol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.