Vilka är de olika Fingerprint teknik?

Fingeravtryck har använts som ett medel för identifiering ända sedan urgamla kinesiska och babyloniska civilisationerna. Även om de inte tillämpas på straffrättsliga förfaranden tills den 19: e århundradet uppstod förståelsen av fingeravtryck som en unik och tydlig metod för att skilja människor långt tidigare i mänsklighetens historia. Modern fingeravtryck teknik, med hjälp av dator och laserteknik, har skyndade på processen med att söka efter matcher, och gav en enorm databas av jämförande prover.

Fingeravtryck kan göras både som ett sätt att samla in bevis på en brottsplats och som en metod för identifiering av potentiella misstänkta. Skriver vänster på scen kan vara ett direkt intryck på smidbart yta, t. ex. om en misstänkt tryckas ned på lera eller vänster en visuell ut i blodet. Smuts eller olja på huden kan också orsaka en svag fingeravtryck på vissa ytor, som måste granskas med hjälp av pulver eller ljus för att lysa ut.

Traditionellt har de viktigaste fingeravtryck tekniker som används för att få identifiera utskrifter från en misstänkt inblandade ett bläck intryck på papper. Händer skulle rengöras för att torka bort smuts eller andra ämnen, och sedan doppas i bläck. Den misstänkte skulle rulla varje fingertoppen över ett avsnitt i en bit papper och tryck på alla fem fingrar ner på papper. Även om detta fingeravtryck teknik gav ett effektivt intryck av en persons unika konsthantverk, krävs det manuell undersökning för att avgöra en match. Som fingeravtryck filer växte i tusental, blev identifiera en mödosam process lätt utsätts för mänskliga fel.

Idag Gemensamma fingeravtryck tekniker använder digital skanning utrustning och databaser dator för utskrifter. Den första elektroniska system som skapades av den japanska polisen under 1980-talet, men digital skanning och virtuell databas program plockades snabbt upp av de brottsbekämpande myndigheterna runt om i världen. Med de flesta digitala scanningsystem placerar en misstänkt varje finger på en touch-känslig elektronisk pad, som registrerar intryck av trycket. Trycket är sedan köra genom datorprogram som snabbt jämföra det med tusentals eller miljontals registrerade utskrifter på jakt efter en match. En första fråga var en brist på samarbete mellan olika myndigheter på olika områden. En misstänkt fångas av FBI i New York kunde ha utskrifter på filen i en polisstation om Oregon, men eftersom databaserna delades inte kan kopplingen mellan brott lätt missas. Idag är många länder och även internationella organ databaser aktie för att se matcher som inte missas.

Den ursprungliga fingeravtryck tekniker som används för att upptäcka en match är fortfarande anställda av moderna system . Varje person har olika fingeravtryck, som består av mönster av bågar, virvlar, och åsar. Innan databaser, tekniker jämfört fingeravtryck av misstänkta till varje utskriftsfil, letar efter identiska matcher i unika mönster av en utskrift. Datorer gör fortfarande samma jobb, men i mycket snabbare hastighet med mindre utrymme för misstag. I århundraden sedan fingeravtrycket tekniker användes först i kriminologi, både teknik och metod har vuxit samman för att skapa en snabb och effektiv metod för identifiering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.