Vilka är de äldsta Makroskopisk Fossils?

äldsta makroskopiska kroppen fossil går tillbaka till den gamla Ediacaran period, som sträckte sig från 635 till 542 miljoner år sedan. Den äldsta kända megafossil webbplatsen är Twitya formationen i Mackenzie bergen i nordvästra Kanada, med fossil daterade från 610 till 600 miljoner år sedan. Den extrema ålder dessa fossil är verkligen anmärkningsvärt: att sätta saker i perspektiv, i över hundra år trodde man att den kambriska perioden (från 542 miljoner år sedan) innehöll de äldsta flercelliga fossil. Det var inte förrän 1957 förrän man insåg att komplexa liv kunde ha funnits i ett tiotal miljoner år före det. Den Twitya bildas fossil äldre än näst äldsta megafossil plats med en faktor mer än 5 miljoner år. Den näst äldsta är Drook formationen från sydost Newfoundland, med en uppskattad ålder av 595 till 565 miljoner år. Den Twitya och Drook megafossils uppvisar likheter med Nässeldjur-pennor hav-vadderade, bilaterala ormbunksblad-liknande djur som liknar ormbunkar till utseendet. Känd som Charnia , har dessa djur endast preliminärt klassificerats som rör Nässeldjur eftersom Nässeldjur är den äldsta kända metazoans (flercelliga organismer) och de flesta paleontologer är med förlust för att beskriva dessa gåtfulla fossiler.

Ibland Charnia är angiven som en "metazoan av nässeldjur-grade komplexitet. " Den är uppkallad efter Charnwood Forest i England, där den först upptäcktes. Charnia är både den mest ikoniska megafossil av Ediacaran perioden och långlivade-fossil av den har daterats till så sent som 520 miljoner år sedan, 20 miljoner år tidigare Ediacaran-Cambrian gränsen. Så länge det finns Charnia var tydligen så länge som 90 miljoner år. En annan megafossil återfinns på Twitya formationen är Nimbia occlusa , en enkel cirkulär intryck ibland undantas från klass "Ediacaran fauna" på grund av sin enkelhet. Förvirringen är ibland uppstår eftersom det diskuteras huruvida sådana enkla intryck är faktiskt oberoende djur eller snarare bara kolonier av encelliga organismer. Den Twitya formationen är särskilt unik bland alla fossila platser eftersom det föregår Varangian-Marinoan istiden, en istid som inträffade mellan 600 och 585 miljoner år sedan. Detta glaciation anges ofta som ett hinder som höll tillbaka bildandet av komplexa flercelliga livet, även om vi kan berätta från Twitya formationen att detta inte är sant. Det är sant att Twitya formationen bara innehåller relativt enkelt fossiler, men de är verkligen makroskopiska och troligen flercelliga också.

Post-Twitya Bildande fossil innehålla en mängd av segmenterade maskar, fronds, diskar och orörlig påsar, liksom sannolika holdfasts och spåra fossiler. Dessa kollektivt kallas Ediacaran fauna och är en av de mest mystiska typer av liv någonsin levt. De betraktas livs första experiment i multicellularity.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.