Vad transcranial magnetisk stimulering?

transcranial magnetisk stimulering (TMS) är en relativt ny teknik för både behandling av kognitiva störningar som depression eller hörselhallucinationer, och för hjärnforskning. Det fungerar genom att använda en induktiv magnetfält, liknande en metalldetektor, men betydligt mer kraftfull, att excitera nervceller elektriskt.

Det första lyckade TMS studie genomfördes 1985, vilket gör området relativt nya inom medicinsk vetenskap. TMS ser lovande ut som ett alternativ till de mycket mer invasiva elektrokonvulsiv behandling. TMS kan vara riktade med en precision på flera millimeter, och är avsett endast för forskning själva ytan av hjärnan-cortex. Eftersom många kognitiva funktioner finns i hjärnbarken, men är det inte en allvarlig begränsning. Det pågår forskning och det vetenskapliga samfundet har stora förhoppningar för TMS, med preliminär experiment, även antyder att det skulle kunna användas en dag för att bygga en maskin som snabbt inducerar REM-sömn, ge föryngrande motsvarande en hel natts sömn i endast två eller tre timmar. Dubbelblinda studier har också visat att det är effektivt vid behandling av depression och migrän.

Från och med maj 2007, över 3. 000 studier om TMS har publicerats, med positiva terapeutiska resultat från behandling av posttraumatiskt stressyndrom till tinnitus (en bestående ringningar i öronen). Tillämpningar av TMS till syncentrum kan producera fosfener på efterfrågan. Fosfener är den lilla suddar av färgat ljus du ser när du gnugga sig i ögonen. Det finns två huvudtyper av TMS-enstaka eller parade TMS puls, och repetitiva TMS (rTMS). Repetitiva TMS innebär flera sessioner under dagar eller veckor, och skiljer sig i att den kan få långsiktiga förändringar i hjärnan. Enstaka puls TMS fungerar bara medan det magnetiska fältet är pålagd, begränsar dess användning för behandling, men ger en spännande sökverktyg. Selektiv TMS ansökningar har konstaterats att tillfälligt öka konstnärliga förmåga hos vissa patienter, liknande fall med autistiska-savants. Som sådan är TMS ibland marknadsförs som en "savant on demand" teknik och kan få tillämpningar i intelligens förbättring, men mycket mer noggrann forskning behövs för att utreda detta.

En av de viktigaste begränsningarna i bredare spridning och ytterligare forskning som involverar TMS är att tekniken är relativt dyrt. Många kondensatorbatterier är skyldiga att lagra och frigöra nödvändiga energin för att tillämpa verktyget effektivt. Flesta system kostar mellan $ 25. 000 och $ 100. 000 US dollar, men det finns "öppna TMS" projekt arbetar med att bygga system för mindre än $ 1,000 USD, inom budgeten för hobby eller oberoende försöksledaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.