Vad är några experiment för barn?

Bestämma experiment för barn kan vara en svår uppgift för dem som är obekanta med den vetenskapliga världen. Gemensamma oro bland föräldrar väljer ett experiment som är åldersanpassade, säker och lätt att förstå för både barn och vuxna. Med tusentals möjligheter det ofta svårt att avgöra, men det finns några beprövade experiment för barn som säkert kommer att bli framgångsrika:

The Rubber Ägget
Detta experiment är ett utmärkt val för de yngsta forskarna eftersom det finns väldigt få steg, inga säkerhetsrisker, och barnen älskar det eftersom det är idiotsäker så resultatet är garanterat.

Material: hårdkokta ägg, burk, ättika (ättiksyra)

Instruktioner: Placera hårdkokta ägg i burken och sänk ned den i ättika. Ägget ska vara helt täckt med några skal titta fram på toppen. Vänta 2-3 dagar. Skalet kommer helt upplösa och barnen kan peta och produkter på nya "gummerad" ägg. Om inte bort från en alltför hög punkt, kommer ägget studsa ännu. Lektionen: äggskal är gjorda av kalciumkarbonat som löser upp när det kommer i kontakt med en ättiksyra.

Koppar Nail
Detta är ett annat bra val för experiment för barn, och det är lämpligt för alla barn gammal nog att förstå mätningar.

Material : 1 /4 kopp (59,15 ml) vit vinäger, 1 /8 tesked (. 62 ml) salt, 20 pennies, kruka, järn spik, bakpulver, svamp

Recept: Häll vinäger och salt i burken och rör om. Släpp öre till ättika /salt blandningen och låt dem i tre minuter. Medan pennies är "stewing," rena järnet spiken med bikarbonat och svamp. Drop spiken i med ören och låt det sitta i 15 minuter. När du kontrollerar spiken, kommer det att vara belagda med koppar. Lektionen: acetat (ättiksyra /ättiksprit) kommer att kombinera med metaller. När det gäller pennies och spiken, ättiksyra och koppar kombineras till koppar acetat, som sedan följs av järn spik.

Exploderande livräddare
Detta experiment är lite mindre känd än andra experiment för barn, men det är definitivt ett barn folkmassa behaga. Den är lämplig för alla åldrar, men en vuxen bör övervaka de yngre barnen.

Material: Wint-O-Green ® livräddare, Ziploc plastpåse, hammare, träblock

Instruktioner: Place en Wint-O-Green ® Life Saver i Ziploc väskan. I ett mörkt rum, placera påsen på träblock och titta noga med iakttagande av Life Saver med hammaren. En blågrönt ljus blinkar precis som godis träffas.

Lektion: Triboluminescens. Wint-O-Green ® livräddare görs metylsalicylat som är ett kristallint ämne. Krossa ett kristallint ämne som avger ljus.

Det finns många fler bra och roliga experiment vetenskap för barn, men dessa är en bra början. När du väljer andra, är nyckeln till att välja något med få materiella krav och låg säkerhetsrisk. Tänk också på att barnet kommer att vara mer intresserade av experiment som utnyttjar varje dag enkla föremål, eftersom dessa är mindre skrämmande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.