Vad är några Vetenskap Fair projektidéer?

delta i de årliga vetenskapliga Mässan är en rituella för många. Vanligtvis kommer studenterna visa inledningsvis sina projekt på skolan distriktsnivå, men kan flyttas på att tävla på regional, statlig och nationell nivå. De kan konkurrera från grundskolan till gymnasiet. Det finns nästan oändliga möjligheter för vetenskap rättvis projektidéer. De flesta idéer kan användas på någon grad nivå. Bara justera projektets komplexitet att matcha den studerandes nivå förmåga.

Vetenskap mässor börjar i grundskolan. Projekt i denna ålder är ofta enkla att sätta ihop och förklara. En av de bästa science rättvis projektidéer för denna nivå är den klassiska vulkanen rekreation. Gör vulkanen ut papper maché, sedan använda en vattentät färg. Håll en liten skål eller annan behållare inuti vulkanen huset reaktionen mellan bikarbonat och vinäger. Blandning av rött eller orange Livsmedelsfärgämnen i ättika ger lava en mer realistisk nyans. En annan bra idé för barn runt sju till elva år är forskning med en myra gård. En populär idé till detta är att se om myrorna har några preferenser för vissa typer av livsmedel, som söt, salt, och så vidare. Annan vetenskap verkligt projekt med myror tester för att se om myrorna agera samma i både ljusa och mörka platser.

Vetenskap rättvis projektidéer för mitt elever få lite mer komplicerat. En bra idé för denna åldersgrupp är att testa hur solens position påverkar växters tillväxt. Detta experiment använder glödlampor som på ena sidan av en växt som det vuxit. Anläggningen kommer naturligtvis lutar mot denna konstgjorda solen för att samla de mest näringsämnen. En annan idé för barn i åldern eleven till fourteen är att bestämma hur massa och formen på ett objekt påverkar hur snabbt det sjunker i vatten. Studenten kan sedan räkna ut de data som samlas in i en kurva, och gör en kvalificerad gissning om förlisningen bland andra objekt.

Vid tidpunkten en elev når gymnasiet, de flesta av de regelbundna vetenskapens verkliga projektidéer har skett-antingen själva eller sina klasskamrater. Ett bra sätt att verkligen sticka ut är att göra något som ingen annan gör. En unik idé säker på att fånga domarens uppmärksamhet är att göra en svävande fartyg som kan transportera flera vuxna. Projektet använder flera vetenskapliga principer, och kommer att göra ett bra intryck. Det kräver flera delar, men allt som behövs bör vara ganska lätt att hitta på järnhandeln och second hand butiker. En annan idé är att studera effekten av OTC läkemedel på daphnia eller andra mindre zoo plankton som finns i vattnet. Användning av läkemedel som acetylsalicylsyra, Benadryl, och pseudoefedrin, titta efter reaktioner i hjärtfrekvens organismens testas. Förklara hur rodnad mediciner i toaletten kan påverka ekosystemet underifrån.

domare typiskt betyg inte bara på hur väl en idé utförs, men på kreativitet idén. Vetenskapsmässa projektidéer kan vara enkla eller utveckla som den studerande vill göra dem. Oavsett projektidén, ska en elev vara bekväm att diskutera alla aspekter av sin forskning. De bästa idéerna är de som testas en hypotes på ett sätt som är vetenskapligt sund, och att låta eleverna undersöka begrepp som är intressanta för dem. Det finns hundratals vetenskapliga rättvis projektidéer tillgänglig. Eleverna ska välja en som bygger på deras egna intressen. Om de är entusiastiska över sina projekt, kommer domarna också vara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.