Vad är historia Fahrenheit Scale?

Fahrenheit skala, som mäter temperatur, skapades av Daniel Gabriel Fahrenheit (1686-1736), en tysk-holländsk vetenskapsman, år 1724. Fahrenheit, som ägnat mycket av sitt livsverk på mätning av temperatur, uppfann också alkohol och termometrar kvicksilver. På Fahrenheit skalan, är den punkt där fruset vatten smälter är 32 °, och den punkt där där det kokar 212 °. Mellan dessa två punkter är exakt 180 °, ett antal lätta att dela på en termostat. Även om vi vet med stor säkerhet vad mätningar Fahrenheit används för att bestämma sin storlek, sin process att komma fram till den slutliga skalan är i stort sett okända.

Flera historier har cirkulerat om hur Fahrenheit fram sin skala. En är att han etablerade 0 ° som den kallaste temperaturen han kunde mäta utomhus under vintern 1708 till 1709 i Danzig (Gdansk), Polen. Denna mätning och Fahrenheit egen kroppstemperatur, som han mätt vid 100 °, var de två märken som han bygger resten av sin omfattning. Många tycker att antingen hans termometer var avstängd eller att han sprang feber den dagen, vilket resulterade i relativt högt värde på den kroppsliga temperaturen. Skalan delades sedan in i 12 olika segment, som delades senare i åtta, vilket skapar en skala från 96 olika grader. I en annan berättelse figurerade Fahrenheit 0 ° genom att ta en mätning av den punkt där lika delar salt och is blandas smälta. Han etablerade sedan 96 ° som blodets temperatur. Ännu en berättelse anser att Fahrenheit adjungerade Ole R? Mer s skala temperatur. Med denna skala, är 7,5 ° fryspunkten för vatten. Fahrenheit multipliceras detta nummer för att bli av med bråk, och sedan refigured 32 ° i vattnet fryspunkten med 64 grader skilja kroppens temperatur på 96 °. Han markerade då grader med hjälp av sex rader. En del tror att Fahrenheit var en frimurare, och eftersom det är 32 grader av upplysning, valde han att använda 32 som smälttemperatur vatten. Grader används också som nivåer med frimurarna, därav användandet av ordet på skalan. Men det finns inga dokumenterade bevis för att Fahrenheit var en frimurare. I ännu en annan historia, är det sagt att Fahrenheit trodde att en person skulle frysa ihjäl vid 0 ° och skulle dö av värmeslag på 100 °. Detta skapade en skala från 0 ° till 100 ° som omfattade olika beboelig temperaturer. En annan historia att Fahrenheit registrerats smältpunkten för vatten, kokpunkten och en människas kroppstemperatur, och sedan lägga den smält och kokpunkter exakt 180 grader. En del hämtade historia säger att Fahrenheit observerade smältpunkt smör 100 grader och ställ in detta.

Eftersom Fahrenheit grader är 5 /9 med en grad Celsius, är det lättare att göra mer exakta mätningar utan att använda fraktioner i Fahrenheit skala. Fahrenheit fortsätter att användas i USA, även om de flesta andra länder som använder det metriska systemet ändras till Celsius under 1960 och 1970.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.