Vad är ett förändrat medvetandetillstånd?

När de flesta människor som är friska är medvetna hjärnan producerar olika mätbara och ganska förutsägbara hjärna typer våg. Dessa förändras när människor gör saker som att sova, om de tar vissa läkemedel eller illegala droger, när de meditera eller utöva en mängd andra aktiviteter som förändrar medvetandet. Ovanstående aktiviteter och många andra att skapa vad som kallas ett förändrat medvetandetillstånd.

Definition av ett förändrat medvetandetillstånd kan variera beroende på källan. I huvudsak finns det dissociation mellan hjärnan och kroppen anslutning. Eller alternativt, uppfattade sig själv som psykiskt, är inte för sig uppfattas som nödvändigtvis är kopplad till kroppen. Perception av jaget kan vara mycket olika och några av de normala restriktionerna mot sig själv, vad Sigmund Freud skulle kalla jaget och överjaget kan hävas.

De flesta människor att få ett förändrat medvetandetillstånd i drömmar. I drömmar kan man göra många saker de antingen inte kunde eller inte skulle göra i vanliga livet. De kan begå ett mord eller en affär, eftersom närvaron av den normala innebörden av "moral" har lyfts upp under en drömmande tillstånd. Dreams också fria människor att göra saker som inte är fysiskt möjligt, t. ex. andas under vatten eller flyga. Vissa drömmar är mycket fantasifulla och underhållande, medan andra är mycket skrämmande. Det är svårt att undvika att drömma, även när folk har lite minne av sina drömmar. Det finns många andra förändrade dit människor kan komma in utan val. En mycket hög feber, ett beslag, och vissa former av psykiska sjukdomar, särskilt dissociativa störningar kan ändra synen på kropp och sinne, och deras samband. Människor som behöver smärtstillande medicin som är opiat-baserade kan uppleva ett förändrat medvetandetillstånd också. Det är många som teoretisera dessa förändrade bränsle kreativitet och kan leda till bättre uppfattning i den medvetna tillstånd. För ett tag på 1960-talet fanns det många som förespråkade framkalla förändrade medvetandetillstånd genom metoder som sensorisk deprivation eller genom att kända hallucinogener såsom magiska svampar eller syra. Sådana studier har misskrediterats mesta.

Ändå finns det många psykologer och andra som förespråkar att arbeta i ett förändrat medvetandetillstånd vid vissa tider för att främja en bättre förståelse av jaget i medvetet tillstånd. I vissa fall, personer under hypnos nå ett förändrat. De kan ha tillgång till det omedvetna hjärnan eller ett bättre sätt att förstå några av de sätt den medvetna hjärnan fungerar.

Andra människor kan nå ett förändrat medvetandetillstånd genom olika typer av verksamheter. Vissa former av bön, sjunger, meditation eller yoga kan orsaka mind /body dissociation. Dessa dissociations kan verka mycket positiva känslor, särskilt när en person återvänder till regelbundna medvetande, som sedan belöna den person för att idka förändrat och kan uppmuntra intresset att komma tillbaka in det. De experiment som ledde till narkotikaanvändning träda förändrade, och befarar att ett förändrat något sätt representerar trolldom eller förening med hedendom orsak till att vissa personer att kritisera alla sådana stater, och avsiktliga tillträde till dem. Dock kan dessa kritiker inte låta bli att drömma, att få en hög feber eller möjlig diagnos med psykisk sjukdom. Det finns lite som tyder på att ett förändrat är ond eller säte i hedendom, utan dessa skillnader i medveten uppfattning förekomma för alla människor, och de flesta kulturer har skapat unika tolkningar av förändrade.

Det är klart olämpligt att använda olagliga droger för att ange en förändrad uppgav medvetslöshet, men i vissa inhemska kulturer, kan det vara vanligt att använda vissa ämnen för att skapa förändrade . Människor måste också förstå att det är mycket onödigt att försöka förmå ett förändrat medvetandetillstånd genom olagliga medel. Det finns gott om helt lagliga sätt att göra detta samtidigt vaken, och varje person kommer säkert att göra det under sömn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.