Vad är det största rovdjur som någonsin levt?

Vad det största rovdjur som någonsin levt är beror på vad du betraktar som ett rovdjur. Det finns olika definitioner av predation flyter runt, men det är säkert att säga att allt som förbrukar andra djur till mat är ett rovdjur. Enligt denna breda definition, det största rovdjur som någonsin levt är blåvalen, som förbrukar flera ton plankton varje dag. Detta plankton inkluderar både alger och organismer som krill.

Den blåval väger upp till 180 ton och personer upp till 29. 9 m (98 fot) lång har hittats. Det tros vara inte bara den största rovdjur som någonsin levt, men det största djuret i allmänhet. Men ett val som filtrerar krill med sin valfiskben är i allmänhet inte vad folk tänker på när de hör ordet "rovdjur. "

För de otillfredsställda med blåvalen, finns också minst tre andra mycket stora rovdjur som har en chans att slåss om titeln största rovdjur om valar Undantagna är ett oidentifierat pliosaur kallas Monster of Aramberri, 15 meter (49 fot) i längd (i motsats till tidigare överdrivna uppskattningar), Spinosaurus , den största kända rovdjur dinosaurie, 18 m (59 fot) lång och Titanic haj Megalodon , kl 18. 2 meter (60 fot). Det mest skrämmande är de två sista, som hade enorma bulk och skulle ha behövt äta många andra djur för att upprätthålla den. Alla tre är ibland kallas "det största rovdjur som någonsin", men som nämnts ovan, att titeln går till relativt unexciting blåval.

Spinosaurus var en enorm theropod med en stor svans segel och ett avlångt, krokodiler skalle. Spinosaurus var den största rovdjur i mesozoiska. Den vägde 7-9 ton och levde under kritaperioden, 100 till 93 miljoner år sedan. Några skeletal fragment har hittats i Egypten och Marocko. Spinosaurus åt främst fisk, även om det skulle ha konsumerats små växtätare och scavenged för svart.

Om jag kunde rösta för de mest våldsamma rovdjur genom tiderna, skulle jag välja Megalodon . Detta var en haj så stor att höjden av sin stjärtfenan ungefär motsvarar längden på den stora vita hajen, den största hajen lever i dag. Hur en sådan monstruös varelse skulle ha även utvecklats svindlar sinnet. Sina tänder, som fortfarande diska på stränder ibland är större än en människas knytnäve. Megalodon levde mellan 18 och 1,5 miljoner år sedan, ganska nyligen i evolutionära termer, vilket har föranlett vissa crytozoologists att hypotes kan det fortfarande vara vid liv, men inga bevis finns för detta ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.