Vad är den kambriska Substrate revolutionen?

kambriska substrat revolutionen var en viktig evolutionär händelse som inträffade i början av den kambriska perioden 542 miljoner år sedan. Revolutionen bestod av den första burrowers att gräva djupt in i substratet, snarare än bete på ytan eller strax under den mikrobiella mattor som dominerade havsbottnen vid den tidpunkten. I själva verket är början av den kambriska internationellt definieras av de första tecknen på Trichophycus pedum , en allestädes närvarande spår fossila med en distinkt Looping mönster. Den GRYTHUND som gjorde spåra fossil är okänd, men det kan ha varit en snigel eller en primitiv leddjur. Innan kambrium substratet revolutionen bestod havsbotten av en mikrobiell matta ovanpå en hård, lager , sulphidic, anoxiska substrat. Djur som levde på mattan, som bifogas via holdfasts, betade ytan på mattan, var inbäddade i det, eller grävt omedelbart nedanför. Som substrat under nästan helt syrefria (utan syre), den var fylld med sulfat-reducerande bakterier, som släpper ut svavelväte, giftig för de flesta andra organismer, vilket avskräcker många från att gräva djupt.

Efter miljarder år av substrat som domineras av sulfat-reducerande bakterier, några banbrytande organismer började gräva djupare i underlaget, vilket gör det mer lös och syresätts. Därför inleddes en återkoppling cykel där underlaget blev mindre fientliga mot djur och djur som tog initiativ till att gräva i det mer aggressivt, konsumerar bakterier och andra djur som kolonisera den nya syresatt miljö. Det slutliga resultatet var utvecklingen av ett brett spektrum av grävande organismer och öppnandet av en ny specialhavskryssningar. Det syresättning av det översta lagret av substrat kan ha bidragit till den kambriska explosionen, en stor händelse av evolutionära strålning som inträffade strax efter kambrium substratet revolutionen. Omvänt kan den kambriska explosionen har andra orsaker, och den kambriska substrat revolutionen kan ha varit en sidoeffekt av att diversifiera organismer.

Det finns tre huvudsakliga fördelar gräva där skulle ha påskyndat kambrium substratet revolution när den väl kommit igång: det finns för mat, Anchorage (vilket hindrade djuren från att spolas bort av strömmarna), och undvika rovdjur. Som rovdjur tenderar att vara större och mindre lättmanövrerad än små djur, några av dem skulle ha grävt i det leriga underlaget. Kambrium substrat revolutionen var början till slutet för mikrobiella mattor, som nu finns endast i extrema miljöer ogästvänliga att burrowers, såsom saltlake sjöar och djupaste når på havsbotten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.