Vad är Ocean Thermal Energy Conversion?

havsvärmeenergi konvertering, som ibland kallas OTEC, är en form av förnybar energi som utnyttjar skillnaden i havet temperatur på olika djup och konverterar den till en värmeanläggning. Värmen Motorn omvandlar värmeenergi till mekanisk produktion. De typer av omvandling av havsvärmeenergi system omfattar stängda, öppna och hybrid.

franske fysikern Jacques Arsène d'Arsonval var den första personen att överväga värmeenergin från havsvatten 1881. Det var inte förrän 49 år senare Georges Claude, en student av d'Arsonval, faktiskt konstruerade den första havet termisk anläggning energiomvandling i Kuba. Hans anläggning kunde producera 22 kilowatt elektricitet, men vädret förstörde anläggningen innan det kan bli en nettoeffekt generator, vilket innebär att det kan producera mer energi än vad som krävs för att driva anläggningen. Förenta staterna inte ta upp denna nya metod av förnybar energi fram till 1974, då Natural Energy Laboratory of Hawaii myndigheten skapades.

För närvarande finns det tre typer av omvandling av havsvärmeenergi system: stängd öppnar och hybrid. Den slutna kretslopp Systemet använder en vätska som har en mycket låg kokpunkt att flytta en turbin för att skapa elektricitet. Detta sker genom att skicka varmt vatten havsyta genom en värmeväxlare där vätskan förångas. När ångan expanderar flyttar den generatorn. Kallt havsvatten, som på mycket djupare djup, skickas via en annan värmeväxlare, som sedan minskar ånga till flytande form. Ett öppet cykel systemet använder vatten från havet som ligger närmast ekvatorn, eftersom det oftast är de varmaste. Varmt havsvatten som är placerad inuti ett lågtryck behållaren börjar koka. Eftersom ångan expanderar och lämnar lågt tryck behållaren, förblir salt. Ångan driver en lågtryck motor som är ansluten till en enhet som skapar elektricitet. Det är vände tillbaka till flytande form genom att utsätta den för kalla temperaturer skapas av havsvatten från en lägre djup.

Det hybridsystem som kombinerar delar av de två första metoderna. Varmt havsvatten dras in i en container där det förvandlas till ånga. Ångan blir då en låg kokpunkt vätskan till ånga, som driver en turbin för att skapa elektricitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.