Vad är Diamondoid Mechanosynthesis (DMS)?

Diamondoid mechanosynthesis (DMS) hänvisar till den hypotetiska mekaniska syntesen av stabila kemiska strukturer med kovalent bundna kol, annars känd som diamant. Mekanisk syntes (mechanosynthesis) kontrasterar mot kemisk syntes är att syntesen (skapandet av en ny kemikalie eller struktur från två mindre prekursorer) utförs med hjälp av mekanisk ensamma stället för att samla de kemikalier i ett provrör slumpmässigt. Mechanosynthesis är en teknik inom den tidiga forskningen faser. Även mechanosynthesis har visats flera gånger och visa sin fysiska överlevnad, har det i första hand utförts med kisel, inte kol, och endast i mycket begränsad omfattning.

Motivet för att utveckla en tillförlitlig metod för diamondoid mechanosynthesis är att om det kunde vara massivt parallelized, skulle det vara en god grund för en överlägsen produktionsteknik. Sådan tillverkningsteknik skulle bygga mätplatsen produkter atom-by-atom, en typ av bottom-up församling, i motsats till top-down församling som representerar nästan alla dagens tillverkning. Denna idé, uppfunnen av ingenjör Eric Drexler i 1980-talet, har blivit kallad molekylär nanoteknik eller molekylär tillverkning, och har varit grunden för många spekulationer och kontroverser i vetenskaplig press.

Även om en allmän plan för diamondoid mechanosynthesis anlades Drexler från 1992 bok Nanosystems , det var inte förrän 2007 som nanoteknikerna Rob Freitas och Ralph Merkle designat en omfattande uppsättning av molekylära verktyg som behövs för diamondoid mechanosynthesis och testade dem i beräkningskemi simuleringar. Denna 2007 arbete att inspirera ansökningar om 3,1 miljoner dollar US dollar forskningsbidrag under 2008 att faktiskt tillverka och testa de föreslagna verktyget-tips för diamdondoid mechanosynthesis i en fysisk miljö. Den ansvarige forskaren är Phillip Moriarty vid University of Nottingham, en specialist i enkel-, molekylär manipulation och utveckling av nya scanning probe mikroskop.

Diamondoid mechanosynthesis och molekylär nanoteknik har nämnts i Storbritannien och USA rapporterar regeringen om nanoteknik, men reaktionen mot den föreslagna tekniken är blandade. De flesta rapporter är antingen avfärdade tanken, att avvisa den med oro över självreproducerande "grey goo" eller helt enkelt erkänna okunskap och hävda att varje framtida finansieringen på området kommer att bli beroende av proof-of-concept demonstrationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.