Hur mår Magneter Används i berg-och dalbanor?

Många nyare bergochdalbanor har en oförutsägbar startar omedelbart inleda bort snabbt, istället för att göra det stegvis klättra uppför en backe innan du skickar oss en fantastisk serie droppar och kullar. Denna nya lansering stil berg-och dalbana använder främst magneter för att uppnå snabba accelerationen i början av berg-och dalbana rida. Den typen av magneter används i en berg-och dalbana kan variera, men berg-och dalbana beror på både negativa och positiva förmågor av magneter. Snabbstart av en berg-och dalbana är ofta på grund av magnetisk framdrivning. Detta bygger på magneter repellerande snarare än att locka till sig varandra. Beräkningar med mycket starka magneter föreslå en sådan framdrivning kunde skicka en berg-och dalbana upp till 100 km /h på bara några sekunder. När man försöker sätta magneter tillsammans som inte lockar, skjuta de mot varandra. Även vanliga hushåll magneter som inte har så mycket styrka, kan man känna en knuff ifrån varje magnet, nästan som om de försöker fly från varandra. Kombinera starka magneter med en berg-och dalbana och en utvecklar ett effektivt sätt att lansera en berg-och dalbana framåt snabbt.

Dessutom kan en berg-och dalbana även åberopa magnetbromssystem, där magneter som drar till sig varandra gradvis, sakta ner en berg-och dalbana. Dessa bromsar tenderar att kräva mindre ersättning än vanliga bromsar berg-och dalbana, och är en kostnadsbesparing samt energibesparing enhet.

Ofta magneter på en berg-och dalbana kontrolleras genom automatiserade system. När framdrivning önskas, magneter med olika polaritet kan trycka ned mot sidorna av banan för att ta kontakt med magneter med motsatt polaritet. När attraktion behövs, magneter placerade längs spåret gradvis sakta dalbana ner.

Den första berg-och dalbana att använda magnetisk framdrivning var Flight of Fear, i Kings Island nära Cincinnati, Ohio. Andra parker har snabbt kopierat detta berg-och dalbana, som blev färdig 1996. Millennium Force, byggdes år 2000 på Cedar Point, en populär nöjespark i Sandusky, Ohio, var den första berg-och dalbana att använda magnetiska bromsar. Magnetbromssystem är nu så populär att den används på nästan alla nybyggda eller konstruerade bergochdalbanor. Magnetisk framdrivning är enormt populär, och är anställd på många super eller hypercoasters.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.