Avgör hur Feels Like temperatur?

Ofta helt enkelt lära den förväntade höga och låga temperaturer är inte tillräcklig grund för att gå utomhus. Många väntar att höra känns temperatur innan de planerar vad de skall bära och vart man vänder på en viss dag. Det känns som temperatur ger dig en aning om hur du kommer att känna utomhus, snarare än en enkel temperatur som lämnar du gissa.

Mätning Wind Chill är ett sätt att bestämma känns temperatur. Upplevd innebär att mäta temperaturen eftersom det känns på huden, som en följd av lufttemperatur och vindhastighet. I grund och botten, som vindens kyleffekt värmen huden förlorar när vinden blåser på den. The Wind Chill är nästan alltid lägre än temperaturen i luften. Detta beror på att vinden ökar hastigheten av fukt avdunstar från huden och bidrar till att flytta bort värmen från din kropp. Undantaget från denna regel är dock vid högre temperaturer berörs. Vid högre temperaturer är vindens kyleffekt anses långt mindre betydande. Den värme index är ett annat sätt att mäta känns temperatur. Det tar hänsyn till både temperatur och luftfuktighet för hur varma temperaturer känner till din kropp. När en människa svettas, vattnet i hans eller hennes svett avdunstar. Detta leder till nedkylning av kroppen Värmen förs bort från den. När luftfuktigheten är hög, är graden av avdunstning och nedkylning minskar, vilket resulterar i en högre värme index. Kom ihåg att det känns som temperatur du hör när du lyssnar till din lokala väderprognos kanske inte tillräckligt för att avgöra hur du kommer att känna i vissa väder. Till exempel är värme index mätningar anges för skuggiga förhållanden med lätt vind uppenbar. I full sol, känns det som temperatur kan verka hetare än värme index visar. På samma sätt, om du står i ett skyddat område som får full sol, kan det kännas lite varmare än det prognostiserade vindens kyleffekt anger.

Det känns som om temperaturen är särskilt viktiga för att hjälpa dig att bevara din hälsa. När värmen indexet är särskilt hög, kan du ha en ökad risk för värmeslag och värmeslag. På samma sätt kan extrema vindens kyleffekt temperaturer utsätta dig för risk för förfrysning och hypotermi. Som sådan är det viktigt att uppmärksamma det känns temperaturen utöver den faktiska beräknade temperaturen för dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.