Är sar blodtransfusioner Möjligt?

åtminstone i teorin, skulle sar blodtransfusioner vara möjlig, men först efter givarens blod gick igenom en oerhört komplicerad process för att avlägsna alla tänkbara antigener och främmande. Vid tiden sar blodtransfusioner blev lönsamt nog för mottagaren, skulle kostnaden bli alltför dyr jämfört med traditionella människa till människa transfusioner. Det fortfarande skulle vara en stor risk för allvarlig sjukdom eller dödsfall utlöses av en stämmer blodgivning. Det är inte att säga att sar blodtransfusioner aldrig har försökt. Under slutet av 17th century, långt innan forskarna visste om ABO blodtypning Vissa mänskliga patienter utsattes för transfusion av får blod i ett försök att återställa vitalitet. Ett fåtal patienter som fick dessa transfusioner sar blod gjorde återhämta sig, troligen trots förfarandet. Resten av mottagarna dog till följd av allvarliga allergiska reaktioner eller andra farliga förhållanden i samband med inkompatibla blodgivning.

Antalet dödsfall som orsakats av blodtransfusioner sar blod fick ett stopp för den tvivelaktiga processen, även om andra sar transplantationer fortsatte med rörliga räntor framgång. Animal körtlar i synnerhet var ympade ibland på mänskliga organ i ett försök att stärka patientens totala livskraft och sexuell potens eller andra påstådda fördelar. Förkastande av dessa ympade körtlar var en vanlig och ofta dödlig biverkan.

Utvecklingen av ABO blodtypning system år 1907 hjälpte forskarna förstå de grundläggande svårigheten vid blodtransfusioner sar blod. Hitta lämpliga människa till människa givare för ovanliga blodgrupp redan var utmanande, inte tala om att hitta en lämplig sar givare. Djurblod innehöll ett antal antigener och antikroppar som skulle omedelbart attackerad av en människans immunsystem. Även primater med endast 1 procent genetisk skillnad från människor hade fortfarande alltför många faktorer att göra sar blodtransfusioner möjligt.

Med tanke på hur svårt många sjukhus och centraler trauma ansikte försöker upprätthålla minimal mänsklig blodförsörjning, sar blodtransfusioner verkar vara en möjlig lösning på problemet. Teoretiskt skulle blod från slaktade kor, grisar eller höns bearbetas och lagras som ett alternativ blodförsörjning för mänskliga patienter. Det skulle inte längre vara beroende av blod donationer, och en restprodukt i köttindustri kan bli en livräddande produkt i den medicinska världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.