Vilka olika typer av objektglas?

mikroskop används för att visa exemplar genom en sammansatt mikroskop. Denna typ av mikroskopi är ljus lyser och ger en hög förstoring, låg upplösning. Exemplar kan vara levande eller döda och är monterade på glas eller plast bilder mikroskop. Dessa bilder finns i olika storlekar och stilar beroende på syfte och föremål som visas. Standard glas glasen är en millimeter (1 mm) till en och två tiondels millimeter (1. 2mm) tjock, men tunnare bilder används med mer hög effekt mikroskop.

mikroskop kan vara slätt och platt, eller de kan vara konkav, med en bra eller depression i bilden för att hålla en droppe vätska. Well bilder är dyrare än vanlig diabilder och används vanligen utan ett personligt slip. Omslag slips, även kallad täcka glasögon, finns i två standard tjocklekar, nummer ett och nummer två. Etta slips är för högre upplösning mikroskopi och är 0,13 till 0. 17mm tjock, och nummer två slips är mer allmänt bruk på 0. 17mm till 0. 25mm tjock. Omslag glasögon används för att förhindra mikroskopet linsen från att röra vid prov och att platta till och med ut vattnet i en våt montera. En våt fästet är en gemensam beredning av objektglas används för att visa flytande exemplar, levande exemplar, eller någon typ av prov som måste hållas fuktig. Att förbereda en våt montera, förlagan och en droppe vatten placeras på en plan yta med hjälp av en pipett eller en medicin dropper. Den skyddsglas placeras sedan försiktigt med en vinkel ovanpå den flata bilden så att vattnet breder ut sig jämnt mellan de två bilderna. Det är viktigt att använda rätt mängd vatten, eftersom för lite kan krossa exemplaret eller låt det torka för snabbt. För mycket vatten kan leda till att täcka bilden för att halka och kan tillåta levande exemplar att simma alltför fritt, vilket gör det svårt att fokusera.

ständiga objektglas, till skillnad från våt montera bilder, får utarbetas långt innan det att bilden används och kommer att omfatta endast döda exemplar. En permanent bild låser ett exemplar i en harts sigill skapas genom avdunstning av lösningsmedel. Det finns flera typer av permanenta objektglas betecknas med olika förkortningar. "WM" står för hela berget, eller ett helt prov, "ls" står för längdsnitt, "CS" är ett tvärsnitt, "sq" är en squash Beredning av provet, står "SM" för smear, och "st "är en betsad prov. Stained organismer kan vara levande eller döda, ofta är lättare att se, och används i nygjorda bilder samt bestående diabilder.

Förutom vanlig platt mikroskop bilder och bra bilder, finns också graticule diabilder. Detta speciella ändamål bild har ett mönster tryckt på den så att betraktaren kan uppskatta storleken på exemplaret under observation. Inte längre är i allmänt bruk, det finns även bilder som består av genomlysande glimmer, som ursprungligen är anställda i den viktorianska eran. Idag är glimmer ibland används när glas objektglas är för dammig, repad eller orsakar för mycket reflexer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.