Vilka olika förnybara Fördelar?

I en värld där fossila bränslen förbränns i masstillverkning och utbudet av dessa bränslen är mycket begränsad, olika former av förnybar energi har många fördelar. Dessa förnybara energikällor fördelar har övertygat många människor att byta från fossila bränslen, som är begränsade resurser som är skadliga för miljön. De gör här växeln eftersom de flesta former av förnybar energi är precis tvärtom, finns i ett oändligt förråd utan att negativt påverka miljön. Om olika förnybara energikällor utnyttjas, kan förnybar energi fördelar resultera i en renare miljö och en mer hållbar värld.

Förnybar energi kan komma i många olika former, som alla har fördelar och nackdelar. Vind och vatten är båda används för att samla in el, eftersom människor konstruera enheter som omvandlar kinetisk energi som en följd av rörelser av vind och vatten till användbar elektrisk energi. Vatten används även för att generera energi på andra sätt, till exempel salthalt toningar eller temperaturskillnader. Även om det finns förnybar energi fördelar för både vind och vatten, har varken visat sig vara effektivt eller lämpligt nog för att eliminera behovet av fossila bränslen. Det är till exempel omöjligt att använda vatten eller vind för att driva en bil. En viktig förnybar energikälla är solen. Solenergi har använts under många år på grund av dess fördelar. Ibland är värmen från solens strålar direkt utnyttjas för matlagning eller för att skära ner på den elektriska energi som används för värmeproduktion. I andra fall är solpaneler konstruerade för att skörda solens strålningsenergi och omvandla den till användbar elektrisk energi. För förnybar energi fördelarna med solenergi är klart framgår, solpaneler i allmänhet har ingen inverkan på miljön och solenergi kommer att vara tillgänglig förrän solen dör.

att en annan form av energi är ibland beröm för sin förnybar energi fördelar är biobränsle som framställs av växtmaterial. Till skillnad från fossila bränslen, det organiska materialet i biobränslen behöver inte bryts ner under loppet av miljontals år. Sockerrör och majs båda används för att framställa biodrivmedel, som bränns för att frigöra kemisk energi som lagras i deras kemiska bindningar. Även om detta är en förnybar energiform, biobränslen blandas ofta med fossila bränslen. Slutresultatet utsläpp fortfarande många olika ämnen i atmosfären som är skadliga för människor och för miljön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.