Vilka är några föreslagna metoderna för Interstellar Travel?

Eftersom stjärnorna är så långt ifrån varandra, föreslagna metoderna för interstellära resor antingen innebär mycket långa resor, eller mycket snabbt sätt att komma dit. Vi fokuserar på snabb hjälp, eftersom ingen gillar att vänta länge för att komma till sina resmål. Det finns fyra möjligheter till interstellära resor som tas på allvar. De kärntekniska puls framdrivning-en av de första förslagen, fusion-drivna raketer, ljus segel drivs av lasrar och antimateria-baserade framdrivning. Av dessa antimateria framdrivning och ljus segel verkar mest lovande eftersom de är de snabbaste. Antimatter eller ljus segel kunde komma upp i hastigheter som liknar ljus, dra nytta av den relativistiska effekten av tidsdilatation, som skulle kunna göra det interstellära resa till Alpha Centauri, som är fyra ljusår, framstå som mindre än ett års duration.

De återstående metoder för interstellära resor, kärnkraft puls framdrivning och raketer fusion, är begränsade till hastigheter på ca 10% av ljus på max, vilket gör dem mindre intresse. Emellertid nukleär puls framdrivning intressant eftersom det har varit inom räckhåll för oss sedan 1945. Om en aggressiv nukleära rymdprogram fortsatte under 1950 och 1960, mänskligheten antagligen kunde ha sänt bemannade expeditioner till det yttre solsystemet av 1970-talet. Dock kärnvapenexplosioner förbjudet enligt gällande internationell rätt, och den yttre rymden fördraget förbjuder utplacering av kärnvapen i rymden.

En av de största kraven för interstellära resor är att kunna sakta ner dig själv när du når ditt system mål stjärna. I hastigheter nära den i ljuset, bromsar processen måste börja ungefär halvvägs din resa. En av de mest diskuterade möjliga metoder för interstellära resor-ljus segel påskyndas av stora rymdbaserade laser-skulle behöva packa några atombomber, en fusionsreaktor, eller antimateria, att se till att de har ett sätt att bromsa när det anländer till sin destination . För sonder, fly-bys kan vara tillräckligt, men för allvarliga kolonisering ansträngningar, är möjligheten att bromsa ett måste.

En av de döda utan kända idéer för interstellära rymdskepp är Bussard Rammotorer, vilket skulle suga in och sedan bränna interstellära väte med en gigantisk scoop, som gör det möjligt att komma runt transporterar eget bränsle. Men senare beräkningar visade att skopan inte skulle vara praktiskt-det drar ut på det skulle överskrida sin ambition.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.