Vilka är några Extinct Animals of North America?

precis som överallt, gick många djur i Nordamerika utdöda strax efter utgången av den sista istiden, ca 12. 000 år sedan. Människor tros vara orsaken. Andra djur gick utdöda miljoner år tidigare, under pleistocen. Många av dessa är stora djur, och kallas Megafauna. Lite av den nordamerikanska Megafauna överlever-några exempel björn och American Bison. Av alla utdöda djur från Nordamerika, de flesta av dem gick utdöda lika fort människan började bli fler.

Några av de fascinerande utdöda djur som levde i Nordamerika omfattar Amerikanskt lejon, som är den största underarten av lejon som någonsin har funnits, och är 25% större än det afrikanska lejonet (utdöd 8000 f. Kr. ); den gamla Bison, vilket var flest till antalet stora växtätare för 8000 år tills den gick utdöd omkring 8000 f. Kr. ; Cuvieronius , en stor elefant med spiral betar (utdöd 7000 f. Kr. ), den Dire Wolf, en stor varg som gick utdöd i 8000 f. Kr. , den Jättebäver, med en längd på upp till 2. 5 m (8,2 m) som levde runt de stora sjöarna till 10. 000 år sedan, och jätten Bäverråttor, en gnagare som skulle kunna växa till storleken av björnar, som bodde i Puerto Rico tills bara 3000 år sedan. Undantag för de antika Bison och Dire Wolf, några av dessa utdöda djur har levande släktingar. Det finns många andra utdöda djur från Nordamerika. The Giant Short-Faced Bear, som är den största björnen som någonsin levat, stående vid sju meter hög och tio meter långa (utdöd 10. 500 BC), Glyptodonter , en Armadillo-liknande bepansrade djur om storleken på en VW Bug, som ursprungligen utvecklades i Sydamerika men flyttade till Texas, den berömda saber-tandad tiger, som var en topp rovdjur i Pleistocen Nordamerika, den välkända Wooly Mammoth, med anpassningar till Ice Age levande, och ofta kan nås frysts i kanadensiska permafrost, och den amerikanska Cheetah, en cheetah-liknande djur är närmare knuten till den moderna Puma, och som är känd endast från benfragment.

Det finns en mängd andra utdöda djur från Nordamerika under sina hundratals miljoner år av naturlig historia, men denna artikel precis täcks de som gick utdöd senast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.